Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik na svoj način riješio prvi problem

Kerum se u kafiću sastao s Vučevićem i postavio ga za trenera

\'30.10.2010., stadion Poljud, Split - Nogometna utakmica 13. kola 1. HNL izmedju HNK Hajduk i NK Hrvatski dragovoljac.  Zeljko Kerum odgledao je drugo poluvrijeme u drustvu Gorana Vucevica. Photo: Iv
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.12.2010.
u 19:24

Vučević je svoje zahtjeve iznio Kerumu, a njihov dogovor dobit će službenu notu na sjednici Nadzornog odbora, koji će odlučiti kao gazda

Goran Vučević će iduće dvije i pol godine biti trener Hajduka. To je posljednji u nizu poteza gradonačelnika Željka Keruma.

"Mala Banovina"

S Vučevićem se sastao u kafiću "Ars" na splitskoj rivi koji popularno nazivaju "Mala Banovina", jer Kerum sve važne gradske poslove obavlja u tom kafiću, i to u večernjim satima. Zajedno s njima, valjda da bude službeno, bio je i predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar, inače Kerumov zet.

Priča nije dugo trajala, oko pet minuta, Vučević je Kerumu iznio neke svoje zahtjeve, a sve će službenu notu dobiti na sjednici Nadzornog odbora, koji će verificirati dogovor iz kafića.

Promjene u stožeru

Vučević planira dovesti nekoliko igrača, a izvjesno je da će biti promjena u stručnom stožeru. Njegov čovjek je Zlatko Vujović, on sigurno ostaje, bit će tu i Tonči Gabrić, a nagađa se kako će umjesto Joška Španjića za pomoćnika Vučević postaviti Igora Tudora. Veže ih prijateljstvo, ali i poslovni odnos, jer je baš Tudor od Vučevića otkupio restoran "Stellon" na Bačvicama. Kalkulira se i kako će Vučević na mjesto kondicijskog trenera dovesti Boru Peyreka, koji već godinama radi u kijevskom Dinamu i u kojeg ima neograničeno povjerenje.

Novi trener traži da mu pod kontrolom ostane omladinski pogon, a lako je moguće da voditelj bude Ivica Matković, koji bi radio po Vučevićevu programu. Još jedan kojega je Kerum postavio u Hajduk, a i on je s obiteljskim vezama. Naime, direktor Hajduka Josip Grbić njegov je zet.

U cijeloj priči nema nigdje Joška Svaguše, ne želi davati bilo kakve izjave, pokušat će dati ostavku prije nego što ga Nadzorni odbor razriješi dužnosti. Kerum ga je potpuno detronizirao, ali njih dvojica ostat će u dobrim odnosima. Jer, Svaguša je i na Kerumovoj listi, može aktivirati mandat gradskog vijećnika, a ako bi se okrenuo protiv Keruma, to bi izazvalo gubitak vlasti, jer aktualni gradonačelnik ima labavu većinu, tek za jedan glas. No, to Kerum neće dopustiti, do nas su već doprle informacije kako se polako tope zamrznuti odnosi, te da Svaguša neće zatražiti svoj mandat gradskog vijećnika.

– Mi se ne možemo posvađati, on je moj brat, prijatelj i kum – biranim riječima govorio je u svom omiljenom kafiću Kerum o Svaguši.

U svakom slučaju, sjednica Nadzornog odbora bit će zanimljiva. Na njoj se treba potvrditi odlazak Joška Svaguše i dolazak Gorana Vučevića, mora se donijeti odluka o raspisivanju natječaja za novu upravu, te odrediti datum Hajdukove skupštine na kojoj će biti izmijenjen Nadzorni odbor. Sve po hitnom postupku.

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:23 21.12.2010.

Pa tako se to i radi u birtijaškim i kafanskim klubovima..

Avatar flame
flame
22:00 21.12.2010.

A eto, kad mi nemamo Mamića...

VK
vječni krojf
07:36 22.12.2010.

Tipicno za Hajduk,sve se desava po kaficima.Nekad je dosao predsjednik Frankfurta da kupi Rukavinu i splitska mafija ga odvela na pregovore u jedan restoran gdje je bilo drugih 100 gostiju,i covjek se digao i vratio doma bez da je i pokusao kupiti Antu,a o tome je pisao i najtirazniji list njemacke Bild.Tako ce biti i sada iako autor tvrdi da Kerum u tom kaficu rjesava i mnoge druge djelatnosti kao gradonacelnik.Svi dobro znamo sta se radi i rjesava u kaficima.Kako posije tako ce i brati plodove.Nista od toga,a i sam Vucevic nezna sta hoce.Dva dana ne dolazi ni u obzir da ostane trener,dva dana se prodomislja i donosi odluku da nece na klupu kad odjednom ostaje.Kakve odluke takav i rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije