Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi

Kek uoči Dinama: Statistika i gol-razlika 0:12 ne zanimaju me

08.12.2015., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Cetvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, NK Lokomotiva - HNK Rijeka. Trener Rijeke Matjaz Kek.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
16.02.2016.
u 12:50

– Ponovit ću, sve je to samo statistika, koja možda gdjekad može i nešto značiti. Ali, sve se zaboravlja kad krene utakmica.

Dobrom igrom i 2:0 pobjedom protiv Lokomotive, Rijeka je najavila nedjeljni derbi u Maksimiru. I dok su Riječani dobili pljesak i za izvedbu, Dinamo se na teškim i blatnjavim travnjacima mučio s Interom u Kupu i Zagrebom na proljetnom startu HNL-a. Upitali smo stoga trenera Rijeke Matjaža Keka je li to nekakav pokazatelj uoči međusobnog okršaja?

Muka sa srednjim braničima

– Ne, nema to veze, derbi je priča za sebe, nadam se da će to biti velika priča hrvatskog nogometa. Upisali smo na startu sva tri boda i to je svakako najvažnije uoči gostovanja u Zagrebu. Ozračje je u svlačionici izvrsno iako nas muči izostanak para srednjih braniča Lešković – Samardžić pa ćemo tražiti neko drugo rješenje.

Tko će igrati?

– Polako, ima još vremena do nedjelje – kaže Kek.

Dinamo je do 2:1 pobjede protiv Zagreba došao iz 11-erca nakon kojeg se podigla bura, čak se i na službenoj stranici NK Rijeka pojavio sarkastični komentar “simpatičan penal”, no to je nakon određenog vremena ipak izbrisano! Možete li objasniti taj komentar, ali i potez brisanja sa službene internetske stranice?

– Ne znam ništa o tome, ne pratim ta pisanja po društvenim mrežama. Nemam nikakav komentar ni na dosuđeni 11-erac za Dinamo! I općenito ne mislim komentirati utakmice u kojima ne igra Rijeka, nikad to nisam radio, neću ni ubuduće...

U pet maksimirskih gostovanja s Rijekom niste dohvatili pobjedu, niti ste postigli pogodak – imate četiri poraza i jedan remi, uz gol-razliku 0:12! Tradicija zagrebačkih okršaja s Dinamom nije na vašoj strani...

– Ne zanima me previše statistika, a ni tradicija. Naveli ste činjenice, međutim te rezultate ne doživljavam osobno, nisam opterećen nikakvim kompleksima. U nekim smo utakmicama možda mogli i bolje proći, ali opet ću istaknuti: Dinamo je u svom Maksimiru favorit protiv svakoga! Dakle, plavi su i u nedjelju favoriti.

Neovisno o tome što vaša momčad još ne zna za prvenstveni poraz! Zanimljivo, zadnji ste put u HNL-u poklekli baš u Maksimiru, lani u posljednjem kolu (0:4).

– Ponovit ću, sve je to samo statistika, koja možda gdjekad može i nešto značiti. Ali, sve se zaboravlja kad krene utakmica.

Što je najjači adut Rijeke uoči maksimirskog derbija?

– Pa... Najjači je adut – Rijeka! Nadam se da sam bio dovoljno slikovit i jasan.

Mislim samo na Dinamo

Prokomentirajte nam i ždrijeb kupa, u polufinalu igrate sa Slavenom Belupom. Jeste li zadovoljni spoznajom da ste izbjegli Dinamo i Hajduk?

– Iskreno, nisam razmišljao o tom ždrijebu, misli su mi okrenute prema Dinamu. Svatko može misliti što hoće, znam da dosta ljudi smatra kako smo imali sreće prilikom izvlačenja, ali što ćete reći kad vam kažem da mi ove sezone u tri utakmice nijednom nismo svladali Slaven! Čekaju nas, dakle, dvije teške utakmice, kup je uvijek nudio zanimljive rezultate – govori Kek.

>>Hoće li Dinamo odgovoriti? Rijeka prokomentirala jedanaesterac za modre!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije