Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon seville

Matjaž Kek: To je ta Rijeka kakvu želim

Matjaž Kek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
04.10.2014.
u 09:30

Kramarić je sada spreman za veliki klub, ja mu se kao trener divim, kaže Kek

Šteta! Riječ koja je dugo u noć nakon utakmice između Rijeke i Seville lebdjela iznad jedne zaklopljene stranice klupske povjesnice nije zatomila osjećaj praznine ni drugo jutro. Rijeka je olako propustila jedinstvenu priliku na Kantridi pobijediti aktualnog pobjednika Europa lige. Takva se prilika više neće ponoviti.

Doći će druga prilika

- Doći će druga prilika, brže nego što mislimo. Činjenica je da smo dva gola dobili zbog naših pogrešaka, koje su djelomično izazvane pritiskom i kvalitetom igrača Seville. Imamo mladi stoperski par, za desetak utakmice takvih pogrešaka više neće biti. S druge strane, veselim se što smo vrlo zrelo igrali, jedino nam se malo presjeklo kod prvog gola. Međutim, Sevilla nam nije šansu stvorila, a nismo igrali defenzivno – kaže trener Matjaž Kek.

Mora vam imponirati da je Sevilla često preskakala igru, momčad koja gaji pas igru nije izdržala pritisak?

- Mislim da su naša četiri vezna igrača i dvije špice odigrali vrhunsku utakmicu. Posebno dvije špice, Moises i Kramarić. Moram priznati da sam malo sumnjao u to kako će u obveznoj igri funkcionirati Moises i naročito Kramarić. Nakon utakmice protiv Seville mislim da je Kramarić pokazao da može igrati na najvišem nivou, ne govorim samo o ofenzivnom dijelu. Mene je Kramarić u drugom dijelu oduševio! Ovim mu veliki kompliment javno upućuje trener, koji ga je više puta javno prozivao zbog obvezne igre! Vidjelo se da ne može u onakvom ritmu izdržati svih devedeset minuta, stoperi Seville su ga potpuno iscrpili, ipak treba vremena da bi dosegnuo taj nivo igre.

Kramarić je zbilja odigrao vrhunsku utakmicu zajedno s Moisesom! U drugom dijelu utakmice jednostavno ste počeli dobivati duele i tzv. ničije lopte iako je na drugoj strani bila jedna od najboljih europskih momčadi.

Bolji nego lani

- Igrače smo upozorili na poluvremenu da smo u prvom dijelu redovito gubili one tzv. druge lopte, koje su se odbijale nakon duela. Kada smo u drugom dijelu počeli dobivati te druge lopte, počeli smo igrati. Moram reći da me veseli što imamo još prostora u agresivnosti, tu smo još uvijek ispod europskog prosjeka, a nemamo ni takve tipove igrača. Prošle sezone Lyon i Betis igrali su na Kantridi s pričuvnim postavama, Sevilla je došla s najboljim igračima. Sada više nema natrag, Rijeka definitivno ima momčad zamjetne europske vrijednosti?

- Nedavno sam vam rekao da znam kakve igrače imam u svlačionici, i to se potvrdilo u utakmici protiv Seville. Način na koji igramo puno znači za samopouzdanje igrača bez obzira na zadnje poraze. Zadovoljan sam kako Rijeka igra. To je to!

>> Kek: Ostaje žal, ali protiv Seville smo napravili dobar posao!

Komentara 1

SI
sinac74
13:39 04.10.2014.

hahahaha nista od Vas dok ne pojačate klupu na svim mjestima i pošaljite Krstanovića u Orijent da se okali malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije