Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob

Kek poručio sucu Mariću: Nemoj više nikad suditi!

Matjaž Kek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.04.2015.
u 08:44

Plavi su uz dva pogotka stvorili još deset prilika, pogodili vratnicu i prečku i na kraju jedva preokrenuli

Kakav će to spektakl biti na uzvratu na Kantridi 22. travnja! Prva polufinalna utakmica hrvatskog kupa bila je prava poslastica, Dinamo je u Maksimiru, nakon možda i najboljih 90 ovosezonskih minuta, slavio 2:1 (0:1) protiv Rijeke, ostvarivši rezultatskim preokretom minimalnu prednost. No, ostala je neizvjesnost uoči uzvrata, i dalje je sve otvoreno.

Deset velikih prilika

U maksimirskom okršaju nedostajalo je više gledatelja da bi nogometni praznik bio potpun. I šteta je što premijer Zoran Milanović nije navratio u Maksimir, možda bi malo promijenio negativni i podcjenjivački stav o našem nogometu, posve nepotrebno i ružno izrečen dan prije u Rijeci. Možda se, kao predsjednik Vlade, trebao zapitati zašto nam sport, ne samo nogomet, propada, zašto se klubovi gase...

Dinamo je odigrao odličnu utakmicu! Iako je Rijeka povela već u 6. minuti (Lešković nakon kornera), Dinamo nije potonuo, nego se baš tada probudila golema želja u plavima, koji su pritiskali i igrački "gazili" goste! Stvorili su plavi, uz dva gola, čak deset čistih zgoda (uzdrmali i gredu i vratnicu!), bila je to prava kanonada, napromašivao se Čileanac Henriquez, ali je ipak, u 81. minuti, zabio za 2:1! Deset minuta prije izjednačio je sve bolji Machado. S minimalnim porazom Riječani moraju zapravo biti prezadovoljni. Jer, Dinamo je sad više nadigrao Rijeku nego lani kad ju je torpedirao 4:0...

Marić sudio jako dobro

– Žao mi je što smo "šepali" u realizaciji. Da se našalim, bio bih presretan kad bismo imali postotak realizacije kao Rijeka – aludirao je Mamić na spoznaju da je Rijeka zabila jedan gol iz dvije šanse.

– Dinamo je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Ali, imamo aktivan rezultat i otvorenu šansu za prolaz. Nisam zadovoljan suđenjem – govorio je Kek, "pucavši" na nedosuđeni navodni 11-erac za njegovu momčad. No, Tomečak je sam priznao da prekršaja nije bilo, a neopravdano ljutiti Kek u prolazu je dobacio inače izvrsnom sucu Bruni Mariću "bolje da prestaneš suditi", na što mu je Marić zaprijetio da će ga prijaviti. Posve nepotrebno prepucavanje, Marićeva je arbitraža bila jedna od boljih ove sezone u našem nogometu.

Kamere RTL-a zabilježile su obračun Marića i Keka u predvorju svlačionica ispod južne tribine, a snimku možete pogledati ovdje.

Rijeka uzroke poraza treba tražiti u svojoj svlačionici, u svojoj lošijoj igri. Nije mogla agresijom parirati Dinamu, a kad je tako, onda veća plava kvaliteta lako ispliva na površinu.

>>Dinamo se napromašivao i minimalnom pobjedom pružio Rijeci šansu u uzvratu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije