Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan derbi

Kek nije došao na konferenciju, Tudor: Trebala su biti tri penala

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
15.12.2013.
u 22:13

- Bilo bi nepravedno da smo izgubili. Nije lako preokrenuti 0:2, moji igrači pokazali su karakter, hajdučko srce

Kao dr. Jekyll and mr. Hyde. To je priča o Hajduku i 2:2 u jadranskom derbiju. Na poluvremenu je bilo 0:2, Rijeka je dominirala, povela pogocima Benka u 7. minuti i Kramarića u 42. minuti. Hajduk nije igrao dobro, odnosno Rijeka je izvrsno odigrala varijantu u kojoj su Benko i Kramarić natjerali zadnju liniju bijelih da vodi igru sa svojih dvadeset metara. Vezni red Hajduk nije se mogao sastati s loptom, složiti suvislu akciju. Bijeli su bili urušeni. A onda je stiglo poluvrijeme. U kojem je Tudor, kako je kazao kapetan Maloča, svega izgovorio u svlačionici.
- Nekad mrkva, nekad batina, to je sastavni dio trenerskog posla - komentirao je nakon utakmice Igor Tudor.
U nastavak je Hajduk ušao silovitije, dovoljno da ga za to izdanje bijelih proglasimo mr. Hydeom. Nije to nije bila neka igra, Rijeka se suvislo branila, prijetila iz kontri, Mujanović je promašio prazna vrata. Bio je to zicer za 3:0. I onda 76. minuta, Maleš je srušio Bencuna, a Fran Jović pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Filip Bradarić.

- Ako na treningu pogodi deset od deset onda nema dvojbi tko će pucati - objasnio je Tudor otkud je tom mladiću dao povjerenje.

Minutu kasnije Hajduk je tražio još jedan jedanaesterac. Maloku se kune da ga je Bertoša srušio, ali Jović nije imao srca dosuditi dva jedanaesterca u dvije minute.

- Igrači mi kažu da su bila tri jedanaesterca - kratko će Tudor.

Kako se utakmica bližila kraju Rijeka se sve više uvlačila u prsa Vargiću. U sudačkoj nadoknadi Kouassi je ubacio, Maleša je pogodila lopta u ruku, a za Jovića nije bilo dvojbi. Maleš je pravi nesretnik, rijetko vezni igrač u jednoj utakmici skrivi dva jedanesterca. Odgovornost je preuzeo kapetan Maloča i s bijele točke poravnao na 2:2. Bio je to ludi finiš, posljednjih petnaestak minuta Hajduk se vratio. Nije prvi put ove sezone.

- Bilo bi nepravedno da smo izgubili. Nije lako preokrenuti 0:2, moji igrači pokazali su karakter, hajdučko srce. Ovo nije lagan trenutak za nas, nedostajalo je puno igrača, puno ih je igralo, koji su van ritma, bili su ozlijeđeni. Na kraju je neodlučeno najrealnije. Rijeka ima dobrih igrača, dva gola su zabili zato što imaju dvije klase - rekao je Tudor.

Matjaž Kek nije mogao s javnosti podijeliti svoja iskustva s utakmice. Naime, nije došao na obaveznu tiskovnu konferenciju, jer je ostao bez glasa. Kako i ne bi ostao bez glasa, pa njegova momčadi ispustila je 2:0, Hajduk je do poravanja došao iz dva jedanesterca. Velika je bila tuga kod Keka, čovjek je jednostavno poludio. Imao je "bijele" u konopcima, a onda im dopustio da se vrate. Službeni voditelj Vedran Očašić ispričao je Keka umjesto kojeg je stigao pomoćni trener Vjekoslav Miletić.

- Nedostajalo je nogometa. Nismo svjesno prepustili inicijativu Hajduku, koji je jače pritisnuo u drugom dijelu kada je gubio s 2:0. Jedanaesterci? Nisam vidio nijednog trenera da ne skače, svi skaču - kazao je Miletić.

>>Rijeka povela 2:0, Hajduk jedanaestercima do remija!

Ključne riječi

Komentara 29

LI
Lisabon
07:28 16.12.2013.

E moj arsicu."sudac nije imao srca dosuditi dva jedanaesterca u dvije minute"!!!!!!!!!!Da Dinamu takve penale dosude protiv Hajduka,izbio bi gradjanski rat.Kod prvog je Andjelkovic poskocio kao zec,a kod drugog sigurno nije namjerno igranje rukom.No sudac je odlucio suditi penale,a treci?????Pa kako te nije sram?I Tudor kaze :"igraci su mi rekli da su bila 3 penala"??????Cudo je taj Hajduk.Tko ce tek biti kriv kad budu na kraju prvenstva 4.

Avatar petrolio
petrolio
22:31 15.12.2013.

hahahaha, 3 penala...hahhahaha

CR
cronothdz
08:39 16.12.2013.

morate shvatiti da je Tudor igrao u Juventusu u vrijeme Moggija i najvećih krađi u povijesti nogometa.On je tamo bio naviko na dva tri penala Juveu, i dva tri crvena protivniku svaki put.Teško se sad prešaltat....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije