Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudotvorac iz Maribora

Kek je odbio Dinamov poziv, a briljirao je na Kutiji prije 26 godina

'Slovenian national team\'s coach Matjaz Kek (R) leads the open training session at Luzhniki stadium in Moscow, November 13, 2009. Russia and Slovenia go head-to-head in the first leg of their World C
'DENIS SINYAKOV'
20.11.2009.
u 19:36

Kek je osvojio prestižni malonogometni turnir u Zagrebu s mariborskom momčadi Mlinček, a te 1983. godine bio je i najbolji strijelac Kutije šibica.

I prestižni malonogometni turnir Kutija šibica imat će svoga zastupnika na SP-u 2010. godine u Južnoj Africi. Slovenski izbornik Matjaž Kek (48) prije 26 godina bio je zvijezda zagrebačkog parketa, najbolji strijelac turnira, te osvajač Kutije s mariborskom momčadi Mlinček.

– Vrlo dobro ga se sjećam, jer Matjaž Kek spada među 20 najboljih igrača koji su ikada igrali na Kutiji šibica. Bio je nizak, nabijen, snažan, pravi bombarder! Mlinček je brzo osvojio zagrebačku publiku, a Kek je bio njezin miljenik. Priznajem, i moj, uživao sam gledajući ga – kaže legenda Kutije šibica Mićo Vujanić.

Malo je poznato da je europski hit-trener iste godine kada je osvojio Kutiju šibica, kao 22-godišnjak, bio pred vratima Dinama. Nagovarao ga je Ivo Šušak.

Predodređen za izbornika

– Dinamov trener bio je Vlatko Marković i ja sam mu preporučio tog nadarenoga igrača Maribora. U zimskom prijelaznom roku razgovarao sam s Kekom i vrbovao ga da dođe u Dinamo, no on je već bio izabrao austrijski Spittal – prisjeća se Šušak, koji se s Kekom susreo i u Mariboru.

– Očekivao sam njegov trenerski uspon i iskreno se radujem Kekovim pobjedama. Kao mlad trener, dok je radio u omladinskoj školi Maribora, nagovještavao je da će biti klasa. Ima izvanredan odnos i način komunikacije s igračima, uvijek pozitivan stav. Kek je bio predodređen za izbornika i taj njegov uspjeh me nimalo ne iznenađuje – kazao je Šušak.

Matjaž Kek najveći dio karijere proveo je u austrijskom GAK-u gdje je svlačionicu, među ostalim, dijelio s Hrvatima Damirom Mužekom, Kazimirom Vulićem, Željkom Vukovićem...

– Matjaž nije bio kapetan GAK-a, ali je bio pravi vođa. Čvrst, karakteran, odlučan, bio je pravi primjer suigračima – kaže Kazimir Vulić.

Damir Mužek ističe da je Kek već kao igrač imao trenersku crtu.

– Igrao je na mjestu posljednjega čovjeka obrane i uvijek je žestoko vikao na obrambene igrače, inzistirajući na disciplini i držanju rasporeda. Kod njega nije bilo popusta. Po tome ga najviše pamtim – kaže Mužek.

Radio je kao DJ

Matjaž Kek je izvan travnjaka veseljak, ljubitelj glazbe, pa je tako potkraj igračke karijere radio kao DJ na mariborskoj radiopostaji Radio City.

Komentara 14

GJ
gjuro
14:05 21.11.2009.

\"Zbog čega bi čovjek trebao preuzimati odgovornost za njihove ispade?\" ...zbog toga jer je za namjere znao, a prešutio je... ...tko šuti, taj se slaže...

LY
Lynx
15:47 21.11.2009.

gjuro = imbecil

LY
Lynx
23:04 20.11.2009.

gjuro, zbog takvi hrvatskih isprdaka kao što si ti mene je stid kada pređem granicu. Smeće jedno smrdljivo. Živiš u Mariboru, vjerojatno tamo i radiš ili studiraš. Pokaži malo poštovanja prema državi koja ti daje kruh ili znanje. Ti si neviđen iimbecil, jer pišeš takve huškačke gadarije. Seljačino kamenjarska kakve veze ima tekst o Matjažu Keku sa onim što si naveo u komentaru!?!?!? Majmune retardirani, kada već spominješ, ni krive ni dužne, Kosteliće da li znaš da imaju više prijatelja među Slovencima nego Hrvatim. Dao Bog da te nađu i zatuku. Jer takvih kao što si ti, normalan Hrvat se srami...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije