Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI STRPLJENJE

Kek: Ja tek sada počinjem raditi, Rijeka je gradilište

Matjaž Kek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
22.09.2014.
u 21:18

Rijeka je doživjela poraz od Dinama, trener Rijeke Matijaž Kek je bio miran:

- Pa ja sada tek počinjem ponovo raditi, Rijeka je gradilište! Toliko se toga promijenilo u momčadi da je nemoguće sve odjednom posložiti da bi opet izgledalo prepoznatljivo. Trebat će na neko vrijeme da četiri, pet novih igrača prihvate sve ono što se od njih očekuje. Potpuno sam svjestan toga, jedino što nam sada nedostaje su kvalitetni uvjeti za rad da Cvijanović, Vešović, Ivančić, Zec i ostali igrači što prije shvate što se od njih traži. Mi smo sada otprilike tamo gdje je Dinamo bio uoči utakmice Superkupa – govori trener Matjaž Kek.

Očigledan problem u utakmicama protiv Standarda i Dinama bio je igra uže obrane?

- Dobivamo golove koje Rijeka donedavno nije dobivala, imali smo najbolju obranu u ligi. Evidentan problema nam je igra „jedan na jedan“ u obrani!

Isto tako problem su nam prekidi, jer moramo pronaći igrača koji će izvoditi prekide kao Brezovec, problem nam je transformacija u pojedinim linijama koje su do pred malo vremena bile uhodane. Još neko vrijeme ćemo imati takve probleme! Ali ako sam u Liegeu udario po nekim igračima i rekao da nisu dali sve od sebe, nakon utakmice protiv Dinama moram pohvaliti igrače koji dali sve od sebe u utakmici protiv protivnika koji je bolji od Standarda. Razočaran sam rezultatom, ne volim gubiti, ali me ipak veseli da je Dinamo bio prisiljen pružiti maksimum da bi nas pobijedio.

Ohrabrujuće je da Rijeka u razdoblju traženja izgubljena identiteta može parirati ovakvom Dinamu?

- Sada znam kakvu kvalitetu imam u svlačionici, treba nam samo malo vremena da se posložimo. To nije na nivou na kojem je bilo prije dva mjeseca, igrači se moraju priviknuti na nove zahtjeve. Dok ima htijenja, nema problema.

Igrači su demantirali neke moje riječi nakon utakmice u Liegeu, što me veseli. A u nogometu uvijek dođe razdoblje kada protivniku sve ulazi, a tebi ništa. No, idemo na gradilište, pa će ponovno sve biti dobro – zaključio je uvijek otvoreni Matjaž Kek.

>> Soudani je bio ključ, zabio je kad se 'lomilo'

>> Bili smo dobri, ali Dinamo je kvalitetan i ima Soudanija

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar cluesblues
cluesblues
22:46 22.09.2014.

svaka cast keku, cijenim ga kao strucnjaka (trenutno sigurno najbolji trener u hnl-u), ali ne bi se bas moglo rec da je dinamo jucer odigral na maximumu - odigral je onolko kolko je trebalo za pobjedu, ali ipak s manje voljnog momenta nego recimo protiv astre - a k tome dinamo jos uvijek nije ni priblizno poslozen, rijeka je u tom segmentu daleko poslozenija sta se i vidi u igri, i bas iz toga i crpi dobre rezultate, ali dinamu ne samo da fale neki kljucni igraci nego se i ova hrpa novih jos traze i polako slazu i trebat ce jos bar pola godine da se sve poslozi (uz neka pojacanja na lijevom beku )…a to da je rijeka sada tamo gde je dinamo bio prije utakmice superkupa je prilicno cudna izjava - dinamo u tu tekmu superkupa nije usal maksimalno, bili su svjesni da su jos daleko od forme (zato je upravo dinamo i inzistiral da se igra samo jedna tekma i to u rijeci i pokusali su zapravo uhvatit kakvu takvu formu za prvu eurotekmu) - s druge strane rijeka je jucer odigrala jako inspiririano i na svom maximumu, bolje nego u tekmi superkupa, samo je dijamo bil bolji nego tada - kek je dovoljno dobar trener da ne mora trazit opravdanja za povremene poraze i padove, na kraju dinamo je po individualnoj kvaliteti objektivno jaci od rijeke - jasno da kek zeli pokazat da je on veci strucnjak i da svojim vodjenjem moze nadigrat i individualno bolju ekipu koja ima trenera pocetnika, i to mu niko niti ne osporava niti ga nece usporedjivat sa mladjim mamicem koji je za njega amater, ali svaka ekipa ima svoje uspone i padove u sezoni, pa i kekova - zivi bili pa vidjeli, ali vjerujem da ce se rijeka u zagrebu puno losije provest jer do tada ce dinamo bit bar 20-30 % jaci, a rijeka nema takav prostor za napredak …

DU
Deleted user
09:42 23.09.2014.

Kek dobro kaže da je Rijeka gradilište a ja bih dodao tako će ostati i dalje jer nikad (barem ne u doglednoj budućnosti) neće doživjeti da ima istu momčad na okupu duži vremenski period . Rijeka je u zadnje 2-3 godine dovela preko 20 igrača ali bila prisiljena i prodavati da bi mogla financirati tako skup pogon . Evo i Kramarića neće moći još dugo zadržati kao ni neke druge igrače koji budu dobili unosne ponude tj. puno veće iznose od onih koje Rijeka može platiti . Nažalost naši klubovi su osuđeni živjeti od prodaje igrača , tu je Dinamo već godinama broj jedan a Rijeka ide njegovim stopama , to znači moraš u početku uložiti neki određeni novac u kupnju da bi ti se ako pametno radiš nešto i vratilo tj. zaradilo . Najbolji suprotni primjer je Hajduk koji ne može sastaviti kraj s krajem jer su mislili da će moći živjeti isključivo od publike i od prodaje svojih mladih igrača ali jednostavno ne možeš tim mladima "nabiti cijenu" ako nemaš nikakve rezultate , pogotovo u Evropi , tu je glavni izlog .

AN
Andreeejjj
21:31 22.09.2014.

Gospon KEK najbolji trener u Hrvatskoj, svaka ti čast i naklon do poda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije