Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA NA DINAMO

Kek: Gaće će ostati na nama i nakon Gorskog kotara

Matjaž Kek i Zoran Mamić
Nel Pavletic/PIXSELL
11.04.2014.
u 18:18

– Ma kakav Atletico, mi smo Rijeka. Neće biti lako igrati protiv Dinama bez Kneževića, Sharbinija, Maleša i Marića, ali to je prilika drugim igračima. Moram priznati da je privilegij što mi je klub omogućio tako velik izbor igrača. Zbog toga imamo obvezu prema klubu i navijačima – kaže trener Matjaž Kek.

Rijekina pozitivna serija i pobjeda protiv Hajduka podignuli su ljestvicu očekivanja u derbiju. Naravno, Rijeka nema pojedinačnu kvalitetu poput plavih, ali dovoljno je podsjetiti da su dvojica vodećih napadača, Kramarić i Krstanović, otišla iz Dinama kroz sporedna vrata. Društvo s Kantride uoči derbija ima otprilike iste izglede kakve je madridski Atletico imao protiv Barcelone. Drugim riječima, Rijeka nema bolje igrače, ali igra puno bolje od domaćina.

– Ma kakav Atletico, mi smo Rijeka. Neće biti lako igrati protiv Dinama bez Kneževića, Sharbinija, Maleša i Marića, ali to je prilika drugim igračima. Moram priznati da je privilegij što mi je klub omogućio tako velik izbor igrača. Zbog toga imamo obvezu prema klubu i navijačima – kaže trener Matjaž Kek i dodaje:

– Nisam došao pametovati u Rijeku, ali bih želio da ne spuštamo gaće na putu u Zagreb čim dođemo u Gorski kotar. Imamo lijepu priliku odmjeriti snage s najboljom hrvatskom momčadi. Pritisak rezultata uvijek postoji, zadovoljilo bi me da igrači pruže najviše što mogu. Optimizam gradim na ponašanju igrača na treninzima i nakon pobjede protiv Hajduka, kada nije bilo euforije. Moram reći da u pojedinim razdobljima te utakmice nismo igrali kako bih želio, igrači su svjesni da još mogu puno napredovati – naglašava Kek.

Bez obzira na ishod subotnje utakmice, sedam kola prije kraja sezone Dinamo je praktično već izborio naslov prvaka. Dinamo živi od prodaje igrača, koji moraju biti izloženi u najskupljem europskom izlogu sa zaštitnim znakom Lige prvaka. Mamić na ljeto priprema rekonstrukciju momčadi i ništa ne prepušta slučaju. Kada bi oslabljena Rijeka pobijedila, ova momčad Dinama postala bi izgubljeni slučaj.

>> Nadam se penalu pa da vidim Ježinu na djelu

Komentara 1

AN
Andreeejjj
19:19 11.04.2014.

KEK je pravi majstor i inteligentan čovjek i trener...olleeee slovenac!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije