Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD SLOVAČKE

Kazahstan napravio senzaciju i izborio plasman u viši rang Lige nacija

Kvalifikacije za SP 2022. godine, skupina D, BiH - Kazahstan
Armin Durgut/PIXSELL
22.09.2022.
u 22:31

Uoči početka natjecanja u ovoj skupini Slovačka je bila veliki favorit za povratak u Ligu B, no Slovaci će još neko vrijeme morati pričekati.

Nogometna reprezentacija Kazahstana osigurala je plasman u viši rang natjecanja, nakon što je u susretu 5. kola Lige nacija C pobijedila Bjelorusiju 2-1.

Uoči početka natjecanja u ovoj skupini Slovačka je bila veliki favorit za povratak u Ligu B, no Slovaci će još neko vrijeme morati pričekati.

Kazahstan je iznenadio i trenutačno ima sedam bodova više od Slovaka ispred kojih su još dvije utakmice.

Mihail Gabišev je doveo domaćine u vodstvo u 29. minuti, izjednačio je Pavel Savitski u posljednjim trenucima prvog dijela, da bi Bahtjor Zainutdinov u 79. minuti donio važnu pobjedu Kazahstanu.

Kazahstan uoči zadnjeg kola vodi na ljestvici sa 13 bodova, Slovačka ima sedam bodova manje i dvije utakmice do kraja, a zatim slijede Azerbajdžan (4) i Bjelorusija (2).

Večeras se u Trnavi sastaju selekcije Slovačke i Azerbajdžana, a u posljednjem kolu Kazahstan u nedjelju gostuje u Azerbajdžanu, a Bjelorusija gostuje u Slovačkoj.

Plasman u viši rang, ali u Ligu C mogla je osigurati i Latvija kojoj je trebao bod protiv Moldavije. Međutim, Moldavci su u Rigi pobijedili sa 2-1 i odluku odgodili za zadnje kolo.

Gosti su poveli 2-0 golovima dvojice Ioana, Revenca (26) i Nicolaescua (45), a smanjio je Janis Ikaunieks u 55. minuti.

Uoči zadnjeg kola Latvija ima 12, a Moldavija 10 bodova. U zadnjem kolu Latvija gostuje u Andori, dok će Moldavija dočekati Lihtenštajn.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije