Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMALNO

Kauboji peti put na SP-ima bez poraza 
u skupini

SP Katar 2015., rukomet
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.01.2015.
u 08:12

Kada smo bili ovako uvjerljivi u skupini, osvojili smo tri medalje

Rukometaši Hrvatske peti su put u povijesti nastupa na svjetskim prvenstvima završili natjecanje u skupini sa svim pobjedama. Uspjelo je to Lini Červaru 2005. godine (pet pobjeda), 2007. (tri pobjede jer se igralo drukčijim sistemom) i 2009. godine (pet pobjeda).

Slavko Goluža imao je sve pobjede prije dvije godine u Španjolskoj. Kada smo bili ovako uvjerljivi u skupini, osvojili smo tri medalje, dva srebra (2005. i 2009.) i jednu broncu (2013.). Samo 2007. godine nismo igrali u polufinalu. Bili smo peti. Od 1995. do danas samo smo jednom u skupini dvaput izgubili. Bilo je to u Japanu 1997. godine kada je izbornik bio Ilija Puljević.

U posljednjih deset godina, na šest SP-a u skupini smo odigrali 28 utakmica, od čega smo ostvarili 26 pobjeda, jednom smo igrali neodlučeno i samo smo jednu utakmicu izgubili, 2011. od Švedske.

>> Goluža: Brazilci su fanatici, morat ćemo biti borbeni i agresivni

Komentara 2

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:54 25.01.2015.

molim vas kada cete prestati s ovim glupavim nazivom "kauboji". Taj naziv ne vole ni nasi rukometasi. Kakva veza izmedju cuvara i gonica krava i rukometa postoji? Ali to je tipicno za neke u glavi zakrzljale da upotrebljavaju nazive kojii nemaju veze s zdravom pameti.

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
12:28 25.01.2015.

Ivić nam treba biti prvi golman. Alilović je već imao dosta prilika na prijašnjim natjecanjima i nismo sa njim na vratima osvojili zlato jer se radi o prosječnom golmanu za razliku od Francuza kojima Omeyer donosi prevagu u ključnim utakmicama nama Alilović ne donosi prevagu. Zato treba Ivić biti prvi golman jer prema svemu se radi o boljem golmanu od Alilovića i sa njim idemo po zlato dosta nam je već bronci. Alilović je imao dosta prilika i sa njim nismo osvojili zlato red je na Iviću da bude prvi golman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije