Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE U slavnom Budokanu započelo 19. Svjetsko prvenstvo u karateu

Katašicama peto mjesto

13.11.2008.
u 12:45

Hrvati su svoj nastup na najvećem natjecanju u karateu započeli petim mjestom katašica. Uz program prošaran nindžama i samurajima, u tokijskom hramu borilačkih sportova, slavnom Nippon Budokanu, jučer je otvoreno 19. Svjetsko prvenstvo u karateu.

Do nedjelje će prodefilirati 888 sportaša iz, rekordnih, 99 zemalja. Umijeće svih tih 595 karataša i 293 karatašice bit će pod budnim okom promatrača MOO-a jer karate "polaže ispite" za prijem u svjetsku olimpijsku obitelj.

Od četiri hrvatska tima najviše su napravile Mirna Šenjug, Džulijana Popović i Valerija Vujčić. Europske doprvakinje iz Tallina nisu imale sreće sa ždrijebom. Nakon što su pobijedile Meksiko (4:1), naletjele su na kasnije finalistice Japanke, a potom su, u reprizi talinskog finala, izgubile od europskih prvakinja Španjolki. Bila je to borba za broncu u kojoj naše cure nisu dale najbolje od sebe i zbog još jednog propusta domaćina.

- Samo 15 minuta prije nastupa saznale smo da će program poraniti za 45 minuta. Večer prije domaćini su zagonetno promijenili satnicu – požalila se Valerija.

- I na prošlom smo SP-u izgubile za broncu, no i peto mjesto je uspjeh – ustvrdila je Džulijana.

- Skoro smo zakasnile. Nismo se stigle zagrijati kako treba. Morali smo početi odmah snažno, a kada je tako počneš griješiti u tehnici – zaključila je Mirna koju danas čeka pojedinačni nastup pri čemu na svojoj strani ždrijeba ima dvije najbolje na svijetu, Vijetnamku i Japanku.

Na tatami će i iskusni Kristijan Novak koji više ne nastupa u svom dugogodišnjem trojcu. Tu su sada mlađahni Ermenc, Maškarin i Badovan koji su na svom debiju već u prvom nastupu učili od elite – izgubili su od Španjolaca.

U prvom pojavljivanju u borilištu zapela je i naša borbena ekipa. Čelan, Volf i Saleš izgubile su od odličnih Turkinja (0:2), bez ispaljena metka, neosvojivši niti boda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije