Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremne utakmice i turniri uoči Europskog prvenstva rukometaša

Katarani vrbuju 211 cm visokog Danca!

'08.10.2011., Arena Zagreb, Zagreb - 2. kolo Velux Rukometna Liga Prvaka: Croatia Osiguranje Zagreb - HC Bosna BH Gas Sarajevo. David Spiler.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
08.01.2012.
u 12:11

Svi igrači koji ove godine promijene državljanstvo moći će na sljedećem SP-u igrati za svoju novu državu.

Tjedan dana prije početka Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji reprezentacije igraju prijateljske utakmice i turnire širom Europe. Za nas je najzanimljiviji turnir u Danskoj, u kojoj igraju naši suparnici u skupini, Island i Slovenija. Ono što je zasigurno iznenadilo rezultati su Slovenije, koja ima mladu reprezentaciju s čak sedam debitanata. No, Slovenci su izvukli neodlučeno protiv Danaca (29:29), a potom su umalo iznenadili i Islanđane (26:29). Najviše su pokazali oni najiskusniji u momčadi Borisa Deniča – Luka Žvižej, David Špiler, Uroš Zorman i Dragan Gajič.

Island, naši prvi suparnici u Vršcu, u prvoj utakmici turnira igrao je neodlučeno s Poljacima (31:31), uz dobru igru Sigurdssona (13 pogodaka) i Palmarssona (5).

Na turniru u Švicarskoj dva iznenađenja. Prvo je Švicarsku pobijedila Nizozemska (29:30), a potom je Katar bio bolji od Ukrajine. Katar je inače domaćin Svjetskog prvenstva rukometaša 2015. godine, a svoj dolazak u Europu iskoristili su za vrbovanje igrača kako bi imali što jaču reprezentaciju za četiri godine. Tako su nemoralnu ponudu dali danskom divu, 211 centimetara visokom Nikolaju Markunsenu, trenutačno igraču madridskog Atletica..  

– Na to nisam mogao pristati – rekao je Markunsen.

Svi oni koji ove godine odluče promijeniti državljanstvo moći će igrati na Svjetskom prvenstvu 2015. godine za drugu reprezentaciju.

Zato se Katarani moraju požuriti ako se žele pojačati.

Hrvatska reprezentacija današnjom utakmicom protiv Švedske završava nastup na Croatia kupu. Pobjednik ove utakmice ujedno će biti i pobjednik turnira. Slavko Goluža, izbornik hrvatske reprezentacije, imat će protiv Šveđana motiv više. Naime, upravo je Švedska zatvorila vrata našoj reprezentaciji na putu do polufinala SP-a 2011. Bilo je 29:25 za Švedsku uz loš dan naših vratara (sedam obrana). "Uništio" nas je Dalibor Doder, kojeg nema u Osijeku zbog ozljede, a pitanje je hoće li se uspjeti oporaviti do EP-a. Inače, Švedska je već za EP ostala bez Carlena i Kallmana, prva dva strijelca reprezentacije s prošlog SP-a na kojem je Švedska kao domaćin bila četvrta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije