Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 GEMOVA U PETOM SETU

Karlović ostao bez pobjede nakon drame od 6 sati

Ivo Karlović
Igor Kralj/24sata
18.09.2009.
u 20:12

Prvi polufinalni bod Davisova kupa uzeli su Česi.

Češka je protiv Hrvatske povela sa 1:0, najbolji češki tenisač Radek Štepanak u pet je setova nakon gotovo pet sati igre nadjačao Ivu Karlovića i tako napravio prvi korak gostujuće momčadi prema finalu Svjetske skupine u kojem su posljednji put igrali još od 1980. godine.

Štepanek je do uspjeha došao u atmosferi koja je dosta nalikovala domaćoj, kao da se igralo u Pragu. Žatika je odzvanjala bubnjevima gostujućih navijača koji su jučer činili većinu gledatelja. Po slobodnoj procjeni bilo ih je više od 1500, slika slična onoj finala iz Bratislave 2005. kada su Hrvati dominirali tribinama Sibamac Arene.

Stigli su organizirano, no i velik je broj njih još na ljetovanju u Istri pa ime je ovo bila idealna prilika posjeta ovako vrhunskom sportskom događaju. “Hoši pohar bude naš”, Karlo na žaru ala Stepic, “Čevap-Čilić ala Berda” - samo su neki od brojnih transparenata čeških navijača koji su Štepaneku davali vjetar u leđa.

U takvom ozračju, u kojem su domaći navijači potpuno podbacili (u dvorani je ostalo prazno još 1000 mjesta) Štepaneku je bilo lakše igrati nego Karloviću. Unatoč tome, Ivo je odigrao dobar meč, borio se muški od početka do kraja i samo su nijanse prevagnule na stranu suparnika. Uostalom, svoj je servis izgubio svega dva puta u cijelom dvoboju i to u trećem gemu prvog seta. Imao je priliku, tri meč lopte kod 5:4 u petom setu, još jednu kod 12:11.

No, Štepanek je sve spasio, prvi servis slušao ga je u tim trenucima besprijekorno. Napokon je dočekao priliku u i kod 14:14 došao do breaka koji ga je odveo do velike pobjede - 6:7(5), 7:6(5), 7:6(6), 6:7(2), 16:14 nakon gotovo šest sati igre.

Ivi za utjehu ostaje činjenica da je u ovom meču srušio svjetski rekord u broju pogođenih asova, ubacio ih je čak 78 što sigurno nikad u budućnosti neće biti dosegnuto. No, kao i u prethodnom rekordu (55 asova) koji je postavio u svibnju ove godine na Roland Garrosu u meču s Hewittom, ponovo je izgubio još jedan susret.

Davisov kup, polufinale svjetske skupine:

Hrvatska – Češka 0-1

Karlović – Štepanek 7:6(5), 6:7(5), 6:7(6), 7:6(2), 14:16

Ključne riječi

Komentara 4

HB
HERCEG-BOSNA u srcu
00:25 19.09.2009.

JE... VAS POREČ... kao da u pragu igramo, koda vas je sve kain pravio, a mama vam vesna pusić, eto koliko volite hrvatsku

JU
jurko
00:26 19.09.2009.

predsjednik hts-a trebao bi nakon ovakove organizacije dati ostavku. da je karlović igrao pred domaćom publikom vjerojatno bi nošen ublikom došao do pobjede, isto kao i čilić. ovako, činilo se da se igra u srcu praga, čak smo im dozvolili da unose u dvoranu i poklopce od lonaca s kojima su doputovali jer su osim piva, donijeli i hranu. a sve zbog šake eura. polufinale davis cupa se drugačije organizira. zamislite samo da se igralo u splitu!!!sramota!

Avatar marsicoz
marsicoz
01:06 19.09.2009.

zbog čega se nije igralo u vinkovcima ili vukovaru s plačenim kartama od strane HTS-a za publiku, ne ulazi se u finale davis cupa svaki dan ili nekoj drugoj vukojebini do koje treba tri dana jahanja, a ne u istri koja je puna čeha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije