Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIV SA ŠALATE

Karlović: Ako me posluži zdravlje, igrat ću do 36., kao Agassi

'14.10.2010., Avenija Dubrovnik 15, Zagreb - Zagrebacki Velesajam. Teniska dvorana Alplan. Prvi trening Ive Karlovica nakon ozljede Tetive gleznja. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
18.10.2010.
u 10:12

Div sa Šalate u Zagrebu se priprema za novi teniski povratak. Ljeto sam proveo kao turistički vodič supruzi Alsioni. Oduševljena je Hrvatskom, posebno raftingom na Gackoj i Zrmanji – kaže Ivo.

Od nekadašnjeg velikog kvarteta hrvatskog tenisa, danas na najjačim svjetskim turnirima možemo pronaći samo imena Marina Čilića i Ivana Ljubičića.

I dok je povratak Marija Ančića u "akciju" krajnje neizvjestan – teška ozljeda leđa udaljila ga je s terena barem na godinu dana – Ivo Karlović, koji je potkraj srpnja operirao Ahilovu tetivu, novi nastup na Touru očekuje u prvom tjednu sljedeće sezone.

– Već tjedan, dva nakon operacije koju sam obavio u Finskoj, krenuo sam s vožnjom bicikla, nedugo zatim i izašao na teren. Prvo sam trenirao sjedeći na stolcu na terenu, o čemu sam i pustio filmski zapis na YouTube, zatim sam samo stajao na terenu i izvodio udarce, da bih danas trenirao već tri puta tjedno – objašnjava nam Karlo i dodaje:

– Do 15. studenoga sam u Zagrebu, a zatim putujem u Miami, gdje ću odraditi pripreme za sljedeću sezonu. Prvi nastup očekujem u Chennaiju ili Dohi – otkriva Ivo. U novi pohod kreće praktično od početka...

– Budući da neću igrati više od šest mjeseci, uzet ću zaštićeni renking, koji bi trebao biti oko broja 45. No, njime ću se koristiti tek negdje od ožujka, za nastupe početkom godine bit će dobar i sadašnji renking (68. pozicija), budući da do kraja 2010. više ne branim bodove – kaže Ivo. U veljači će napuniti 32 godine, dob u kojoj je velik dio igrača već u "mirovini". Ivan Ljubičić mlađi je od Karla nekoliko tjedna, a pitanje je hoće li igrati i sljedeće sezone.

– S Ljubom je druga stvar. On je dulje od mene u punom pogonu, a ima i obitelj pa je logično da razmišlja o odlasku. Ja tih obveza nemam, nisam se igrački potrošio i vjerujem da, ako me zaobiđu ozljede, mogu na visokoj razini igrati još nekoliko godina. Koliko? Pa, nije mi teško zamisliti se u profesionalnom ritmu do 35. ili 36. godine. Do tada je igrao i Agassi – sa smiješkom će Ivo, koji je ovog ljeta napokon imao malo vremena za privatne užitke.

– Iskreno, mislio sam da ću se više baviti nekim stvarima koje volim, no zbog brojnih terapija i sve češćih treninga, sada praktično i nemam slobodnog vremena. Tako, recimo, nisam radio ništa na svom glazbenom albumu, cijela stvar stoji već dulje vrijeme. No, zato sam dosta putovao. Nakon nekoliko godina, napokon sam se s prijateljima odmarao par dana na Jadranu, u Vodicama, i bilo je super. Ostatak ljeta bio sam turistički vodič. Naime, u Zagrebu je i supruga Alsiona, podrijetlom Jamajčanka, koja je od Hrvatske dosad vidjela samo Zagreb i Umag, pa joj je ovo bila prilika da upozna i ostale ljepote naše zemlje. Bili smo u Opatiji, na Plitvičkim jezerima, na raftingu po Gackoj i Zrmanji. Oduševljena je – kaže Karlo.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:23 18.10.2010.

Karlović: Ako me posluži zdravlje, igrat ću do 36., kao Agassi ali ako neče biti zdravlja onda idem u penziju za SAD poput Sanadera ili u Hercegovinu graditi kuču poput viteza Branimira Glavaša..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije