Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport domaći nogomet

Karlovčani ni danas nemaju lokacijsku dozvolu

U Gradu kažu da su dozvolu izdali 23. rujna, dva mjeseca po postavljanju rasvjete, ali NK je nije preuzeo ni podnio zahtjev za potvrdu izvedenog stanja.
29. rujna 2009. u 16:30 0 komentara 12 prikaza
'karlovac stadion prvoligasa nk karlovca branko cavlovic cavlek, 160709 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
Foto: 'kristina stedul fabac'

Nogometni klub Karlovac još nema lokacijsku dozvolu za reflektore na stadionu Branka Čavlovića Čavleka. Oni su postavljeni u srpnju ove godine, za početak 1. nogometne lige, a u sklopu uređenja stadiona, što je Nogometni klub stajalo 5,5 milijuna kuna.

Neznanje ili nemar?
Grad Karlovac, vlasnik terena, trebao je izdati potrebne dozvole.

– Za legalizaciju rasvjete nogometnog stadiona izdana je lokacijska dozvola 23. rujna, ali investitor, Nogometni klub Karlovac, još nije uplatio upravnu pristojbu u iznosu od 1.500 kuna i preuzeo dozvolu – stoji u priopćenju Andreje Barberić, glasnogovornice gradske uprave. Ona objašnjava da Nogometni klub sada treba podnijeti zahtjev za potvrdu izvedenog stanja.

– Kada ishode potvrdu, po Zakonu o gradnji, neće nužno morati imati i uporabnu dozvolu – kaže A. Barberić.

Zadovoljili su sve uvjete
Budući da reflektori od srpnja do sada rade bez potrebnih dozvola, pitanje je da li je zbog toga narušena sigurnost igrača ili gledatelja na stadionu, i može li se dogoditi nešto nepredviđeno. Boris Kozjan, predsjednik NK Karlovac, kaže kako je to nemoguće, jer klub ima sve ateste i zadovoljeni su svi građevinski uvjeti iz projektne dokumentacije, što je provjerila i komisija Hrvatskog nogometnog saveza prilikom obilaska igrališta. Na temelju toga dobili su licencu za stadionu za igranje u Prvoj ligi.

To je javni interes
– Lokacijsku dozvolu, iako je izdana, nismo preuzeli jer je došlo do nesporazuma između nas i Grada. Nismo znali da moramo zatražiti izdavanje potvrde izvedenog stanja – kazao je Boris Kozjan.

Po mišljenju sudskog vještaka za graditeljstvo, reflektori su napravljeni kvalitetno, jer postoji projektna dokumentacija za građevinske radove.

– No, lokacijsku dozvolu i potvrdu izvedenog stanja trebalo je dobiti prije stavljanja reflektora u funkciju. To je procedura koju predviđa zakon i važno je da se ona poštuje. Igranje u Prvoj nogometnoj ligi ozbiljna je stvar i u nogometnom su klubu znali na vrijeme da zbog toga moraju zadovoljiti određene kriterije i urediti stadion. Imali su dovoljno vremena da sve dozvole zatraže na vrijeme, ali kao i svugdje, nitko ne razmišlja unaprijed i ne planira – tvrdi sudski vještak.

Dodaje da je uređenje stadiona i postavljanje reflektora javni interes i zato to treba ozbiljno shvaćati.

Imamo sve dokumente za izdavanje potvrde izvedenog stanja za reflektore, od arhitektonske snimke izvedenog stanja s dokazima o ispunjavanju bitnih zahtjeva, do elaborata o geotehničkim i drugim istražnim radovima. Ovih dana svu dokumentaciju predat ćemo Gradu i ubrzo dobiti potrebne dozvole – objasnio je Boris Kozjan, predsjednik NK Karlovac.

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.