Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI KVALIFIKACIJE

Karlo, Mikica i Ajla pridružili se Dodigu i Donni u US Openu

'Croatia's Mirjana Lucic celebrates against Belarus' Victoria AzarenkaPhoto: Press Association/PIXSELL'
John Walton/Press Association/PIXSELL
24.08.2013.
u 20:10

Karlović ide na Blakea (s kojim ima 6-3), Ajla na kvalifikanticu Dellacqu, a Mikica na mladu Vickery. Šteta što Petra Martić, čini se pogreškom, nije prijavila kvalifikacije

Kao nikad prije, čak troje hrvatskih tenisača uspjelo je kroz kvalifikacije izboriti nastup na glavnom turniru US Opena (počinje u ponedjeljak), u kojem su od naših već Ivan Dodig i Donna Vekić. Ivo Karlović pobijedio je Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 7:6 (6), 6:4, a Kazahstanku je za završnu suparnicu imala i Mirjana Lučić-Baroni. Ona je nadjačala Sesil Karatančevu sa 6:4, 6:2. Ajla Tomljanović bila je bolja od Belgijke Alison van Uytvanck sa 6:4, 6:2. Samo je Tereza Mrdeža zaustavljena na korak od glavnog turnira, bolja od nje bila je Amerikanka Victorija Duval sa 6:3, 6:3.

Sve troje hrvatskih kvalifikanata može biti zadovoljno ždrijebom, barem kada su u pitanju suparnici u prvom kolu. Karlo će tako na 33-godišnjeg Amerikanca Jamesa Blakea, nekad četvrtog tenisača svijeta i dvostrukog četvrtfinalista US Opena, no danas ipak tek 100. na ATP listi. Osim toga, u međusobnim dvobojima Ivo vodi sa 6-3. U prvom nastupu na glavnom turniru US Opena Ajla će se sučeliti s još jednom kvalifikanticom, Australkom Casey Dellacquom, 138. tenisačicom svijeta, i to je prilično dobar ždrijeb. A još zadovoljnija može biti Mikica jer će za suparnicu imati 18-godišnju Sachiu Vickery (227.) koja je na glavni turnir došla s pozivnicom. Šteta da u kvalifikacijama nije nastupila i Petra Martić. Čini se pogreškom, nije se prijavila nakon što je ostala bez glavnog turnira.

Borna Ćorić i Kristijan Mesaroš postigli su po devetu pobjedu u nizu. Ćorić je ušao u finale Izmira, a Mesaroš Poznanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije