Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daljinsko plivanje

Karla Šitić osvojila srebrnu medalju u utrci na deset kilometara iako trenira u malom bazenu

Karla Šitić
VL
08.02.2010.
u 18:29

Hrvatski plivački maratonci poput Veljka Rogošića, Tonija Pavičića Donkića i dr. Velimira Šuška, osvajali su brojne maratone, spajali kontinente, ali tek je 17-godišnja Splićanka Karla Šitić osvojila prvu medalju za Hrvatsku na službenom natjecanju.

Uspjelo joj je to na drugoj utrci Svjetskog kupa u Argentini, na rijeci Rio Negro.

Karla je osvojila srebrnu medalju stigavši na cilj utrke na 10 kilometara izjednačena s pobjednicom, Njemicom Angelom Maurer, svjetskom i europskom prvakinjom. Obje su tu dionicu preplivale za sat, 58 minuta i 34 sekunde. Tek je pomno pregledavanje snimke pokazalo da je Njemica za stotinku sekunde bila brža.

– To je sigurno najbolja utrka u Karlinoj karijeri. U posljednjih 400 metara u furioznom je finišu s petog mjesta došla gotovo do pobjede. Uspjeh je tim veći zna li se da se Karla posljednjih mjeseci pripremala plivajući u malom bazenu, dok je većina njezinih suparnica trenirala na otvorenom u Argentini – kazao je Karlin tata Slaven.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije