Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u judu

Karla Prodan osvojila srebro s ozlijeđenim rebrom

Džudo
Foto: Reuters/Pixsell
21.10.2018.
u 10:40

Potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se - s osmijehom na licu rekla je 20-godišnja Splićanka Karla Prodan

Hrvatska 20-godišnja judašica Karla Prodan ostvarila je odličan rezultat osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 78 kilograma na juniorskom Svjetskom prvenstvu održanom u Nassauu na Bahamima.

- Sretna sam zbog medalje, ali ostaje žal za finalom. Imala sam i ozljedu rebra, što mi je bio dodatni izazov. Dala sam sve od sebe, potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se - s osmijehom na licu rekla je 20-godišnja Splićanka Karla Prodan, koja je prije tri godine osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Prodan je put prema srebrnom odličju otvorila pobjedom nad Tajvankom Chen. Otvaranje je donijelo tremu, ali dva wazarija Prodan u drugom dijelu borbe donijele su joj prolaz u sljedeće kolo. Protiv Britanke Ludford, Karla je "osvetila" reprezentativnu kolegicu Gobec i lakše od očekivanog prošla u polufinale, gdje ju je čekala Njemica Zenker.

Bilo je to dramatično, iznimno turbulentno polufinale u kojem je hrvatska judašica povela pa joj je wazari poništen, nakon čega je Njemica povela wazarijem, a Prodan 14 sekundi prije isteka vremena nadoknadila zaostatak i odvela borbu u produžetak. Tamo je morala i bez potpore trenera Vladimira Preradovića, za kojeg je sudac procijenio da je bio preaktivan savjetima.

- Polufinale je bila prava teška borba protiv odlične judašice. Slušala sam savjete reprezentativnog tima s tribina i došla do odlučujućeg wazarija - prisjetila se Prodan ulaska u finale. 

Dobar ulazak u finalnu borbu protiv Japanke Wade nije donio vodstvo ili pobjedu, a japanska judašica je u kasnijoj fazi borbe iskoristila svoje prilike i stigla do zlata.

- Japanka je bila ustrajnija, Karla je imala poneku 'rupu' u borbi i vidjelo se da je iscrpljena od jako napornog polufinala. Svjetsko srebro je u džepu, sad slijedi kvalitetan odmor, a zatim utrka za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ako nastavi ovako raditi, nije nemoguća misija - analizirao je nastup Splićanke njezin trener Vladimir Preradović.

Druga hrvatska predstavnica u subotnjem programu bila je Lea Gobec (do 78 kg), a zaustavljena je ipponom (tri kazne) u prvom nastupu protiv Britanke Ludford, ali tek u produžetku.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar hrkn
hrkn
12:21 21.10.2018.

Barbara Matić je bila dvostruka juniorska prvakinja svijeta koja nikad u seniorskoj konkurenciji nije ništa osvojila na Svjetskom i Olimpijskim igrama. Samo je na EP dva puta ubola broncu što i nije tako teško jer se u judu dijele dvije bronce dakle ne moraš bit u prva tri nego u prva četiri. I Barbarina sestra Brigita je svjetska juniorska prvakinja, ali kao seniorka nije pokazala ništa, na EP je izgubila borbu u prvom kolu jer je bježala po tatamiju, diskvalificirana je nakon pola borbe (2 min.). Trebali bi malo smanjit euforiju jer ove titule u mlađim uzrastima ne zavređuju bombastične vijesti jer se nikad ni jedna od svih tih naših svjetskih i evropskih prvakinja u judu za mlađe uzraste nisu nikad dokazale u seniorskom uzrastu iako nam u Savezu non stop ispiru mozak mantrama kako smo maltene ženska svjetska judo velesila..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije