Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROFEJNI POVRATAK

Karataši: Pripreme u vojarnama jako su nam pomogle

Karate (1)
Foto: Dražen Brajdić
1/4
09.05.2011.
u 17:54

Hrvatski karataši vratili se sa Europskog prvenstva sa šest medalja i po broju su medalja četvrta reprezentacija Starog kontinenta.

Nakon 12-satnog i cjelonoćnog putovanja autobusom iz Zuricha, hrvatski karataši imali su još toliko snage da izađu pred novinare. Cure su se uspjele osvježiti, a karataši su se trudili da se na njima ne vidi umor. Uostalom, neki od njih su poput Domdjonija spavali u vreći za spavanje u prolazu između sjedala.

Sa šest osvojenih medalja, jednim srebrom i broncom, Hrvatska je 11. u ukupnom poretku zemalja sudionica. Kada bi samo broj medalja bio mjerilo, onda bi Lijepa Naša bila četvrta iza Francuske sa 12 medalja (1-4-7), Italije sa 10 (3-6-1) i Španjolske sa sedam odličja (3-3-1).

– Kada radimo izvješća za Vladu u kojima je bitno koliko su naši sportaši osvojili medalja na velikim natjecanjima, karataši su nam uvijek jak adut – ustvrdio je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Marko Ćurković.

To je predsjednika Hrvatskog karate saveza Stjepana Čelana učinilo vrlo ponosnim:

– Već sam 16 godina predsjednik i sada mogu reći da je lokomotiva dobila kompoziciju. Da je ovo prvenstvo održano u Srbiji ili sličnoj zemlji, a ne u Švicarskoj gdje su zapadnjaci htjeli iskazati svoju moć, osvojili bismo 10 medalja. Uvjeren sam da imamo najbolju ekipu na svijetu i da će to cure ubuduće pokazati.

Takva konstatacija zacijelo godi ženskom izborniku Dragutinu Galini, čije su cure osvojile četiri od šest hrvatskih medalja. On je pak hvalio mušku borbenu vrstu. Za treću momčadsku medalju otkako je Hrvatska samostalna.

– Dečki su nas uistinu obradovali  tom broncom.

Napukla glasa, zbog vođenja mečeva, govorio je i muški izbornik Radenko Blagojević.

– Suradnja s Ministarstvom obrane i mogućnost da koristimo vojarne za pripreme nama je od velikog značaja. Zahvaljujući tome eksplodirali smo novom kvalitetom. Točku na i našeg momčadskog nastupa stavio je naš najtrofejniji borac. Domdjoni nam je donio medalju protiv tri broja većeg srpskog natjecatelja.

"Prozvani" Domdjoni priznao je da samo dan prije, nakon kraja u svojoj kategoriji (60 kg), nije izgledao najbolje:

– Stoga mi je ova momčadska kolajna i draža. Ova medalja vrijedi kao sedam pojedinačnih. Ovo je tek početak našeg puta prema vrhu, a ja sam siguran da ćemo do njega stići.

Pred kamerama, na presici u Sportskom domu, govorile su i trofejne dame – katašica Mirna Šenjug, srebrna Jelena Kovačević (55 kg) te brončane Ana Marija Čelan (više od  68 kg) i Ivona Tubić (do 68 kg). Tubić je prvi put nastupila na seniorskom prvenstvu pojedinačno i odmah osvojila medalju što i ne čudi jer ipak je riječ o bivšoj svjetskoj juniorskoj prvakinji. Prvom kolajnom na velikim seniorskim natjecanjima može se hvaliti i teškaš Pero Vučić.

– Daj Bože da mogu nastaviti niz i da sljedeća medalja bude srebrna – kazao je Pero za kojeg je Jelena Kovačevića rekla da je najveća hrvatska zvijezda ovog prvenstva.

Naša pomalo zasićena najtrofejnija karatašica u borbama (Kovačević), nakon svoje sedme medalje na velikim natjecanjima, naglasila je još i ovo:

– Više se veselim stanci koja slijedi nego ovoj medalji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije