Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT - OSIJEK 1:0

Karačić: Jedanaesterac za Split bio je diskutabilan

\'02.10.2010., Split - Nogometna utakmica 10. kola Prve HNL izmedju RNK Split i NK Osijek.Sead Bucan Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Nino Strmotic/PIXSELL
02.10.2010.
u 20:10

Pogotkom iz jedanaesterca u samoj završnici utakmice crveni su se opet probili do prvog mjesta na tablici.

Opet je Split privremeni lider prvenstva, to više nije slučajno. Ovaj put u Parku mladeže srušen je Osijek, pogotkom Bojana Golubovića iz jedanaesterca u 84. minuti Split je pobjedio s 1:0 (0:0). Gosti su imali primjedbe na odluku Draženka Kovačića, ali to je sve što su mogli. Jedanaesterac je dosuđen i realiziran. Svjestan je Splitov trener Ivan Katalinić da je njegova momčad slabo igrala.

- Teška pobjeda, ali slatka. Ovako je najslađe dobiti, na kraju. Isplatila se naša upornost, Osijek je bio čvrst, s tek dva igrača prema naprijed, nije nam dopustio pas igru. Na kraju je naša pobjeda zaslužena. Svi su protiv nas sada motivirani, ipak smo mi stalno pri vrhu, bit će teško - kazao je Katalinić.

Impuls pobjedi dao je Pehar, kojeg je Katalinić u igru uveo u 60. minuti. Izborio je jedanesterac.

- I pričuve su sastavni dio momčadi - kaže Katalinić.

Stalno ponavlja kako mu je najvažniji opstanak, a evo Splita ponovno na vrhu tablice.

- E, sad smo blizu opstanka. Ma je, prvi smo, ali tko zna, možda netko preokrene tablicu naopako - smije se Katalinić.

Osim pobjede, četvrte u nizu, za Split je velika stvar što ima najbolju obranu u ligi. Vuković je primio tek tri pogotka.

- Obrana igra odlično, strpljivo. Gol će uvijek doći, važno je ne primati - objašnjava svoju teoriju Katalinić.

A Osijek je u Parku mladeži bio bez četiri standardna prvotimca, izuzetno mladu momčad izveo je Branko Karačić. Prosjek starosti Osijeka bio je 21,8 godina, a Splitov 28,1.

- Došli smo oslabljeni, utakmica nije bila kvalitetna, ali na kraju je Split došao do tri boda iz jedanaesterca. Žao mi je mojih igrača, dobro su kontrolirali Split. Poraženi smo iz nejasne situacije, jedanaesterac je bio diskutabilan. Iz auta je Pušić bio fauliran, taj igrač koji ga je faulirao produžio je loptu i onda je nastao prekršaj. Prije tog jedanaesterca bio je prekršaj za nas. Računali smo i na zakon velikih brojeva, Splitova serija negdje mora stati - kazao je Karačić žaleći za kvalitetnijim učinkom svojih napadača, koji ozbiljnije nisu ugrozili Vukovića.

Ključne riječi

Komentara 12

TR
Travis1700
22:08 02.10.2010.

Karačići, odjebi!!! BRAVO SPLITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GO
Godot
22:22 02.10.2010.

Zanimljivo, očito se samo Splićani smiju žaliti na suđenje, čak i kada za to ne postoje opravdani razlozi, a svi ostali bi trebali pokunjeno šutjeti i odjeb***, zar ne Travis? Ne misliš da je to malo licemjerno i nekorektno?

VI
vidimškoj
21:14 02.10.2010.

bravo crveni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije