Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUČE FRANCUZE

Karabatić: Uspjeli 
smo onemogućiti Duvnjaka, to je ključ

Nikola Karabatić
Foto: DPA/Pixsell
21.01.2014.
u 14:00

– Za mene su utakmice protiv Hrvatske pune emocija, uvijek mi je nešto posebno u tim susretima. Utakmica je bila teška, što sam i očekivao – rekao je Karabatić.

Nikola Karabatić nije briljirao na posljednjem EP-u u Srbiji, ali zato je dvije godine poslije jedan od najboljih igrača smotre u Danskoj. U četiri utakmice ima prosjek od šest pogodaka, po broju asistencija je drugi, odmah iza Hansena. Protiv Hrvatske bio je jedan od najboljih i najzaslužnijih za pobjedu trikolora.

– Za mene su utakmice protiv Hrvatske pune emocija, uvijek mi je nešto posebno u tim susretima. Utakmica je bila teška, što sam i očekivao. Hrvati su odlično odigrali prvo poluvrijeme, ali u nastavku je Omeyer zaključao vrata, naša obrana odigrala je na zaista visokom nivou. Uspjeli smo onemogućiti Duvnjaka da organizira napade pa nam je posao bio kudikamo olakšan – rekao je Nikola.

I Hrvatska je igrala dobro u obrani u drugom poluvremenu.

– Da, ali uz puno prekršaja. Nisu to bili grubi startovi, ali su bili opasni, taman za isključenja koja su dobivali – rekao je Nikola.

Kada je stani-pani, onda upravo vi uzimate stvari u svoje ruke.

– Takav je dogovor s izbornikom. Narcisse ili ja, nas smo dvojica najiskusniji i nama Onesta najviše vjeruje – istaknuo je.

Na posljednjem EP-u ispali ste u drugom krugu, lani na SP-u u četvrtfinalu, oba puta porazima od Hrvatske.

– Da, dobro se sjećam tih poraza. U obje utakmice nisam se sastao s loptom. Dobro je što ovamo nismo došli kao prvi favoriti. Mi želimo dokazati da još imamo momčad za vrh, za velike stvari. Znam da je svaka medalja vrijedna, ali mene bronca ne bi baš zadovoljila.

Bit će teško protiv Danske, ako dođe do tog finala, pred 15.000 gledatelja.

– Nema većeg gušta nego pobijediti domaćina u finalu jednog velikog natjecanja. To smo već napravili dvaput: pobijedili smo Hrvatsku u Zagrebu pred 17.000 navijača te Dansku u Malmöu, praktički na njihovu parketu, pred 15.000 ljudi.

A ne bi radije igrao protiv Hrvatske u finalu?

Može, zašto ne. Nemam problem s time.

Ovo ljeto opet u Hrvatsku?

Naravno – zaključio je Karabatić.

>> Karabatić: Favoriti za zlato su Danska, Španjolska i Hrvatska

Komentara 1

Avatar djerkov
djerkov
18:48 21.01.2014.

Karabatiću, ništa vi niste i nikoga onemogućili. Vi imate dva izbornika, Golužu i tog vašeg...kako li se već zove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije