Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKIH 36

Kapetane Luka, sretan ti rođendan: Povedi nas u Katar!

09.09.2021.
u 12:21

Kapetane, neka ti je sretan i vrati nam se na travnjak što prije!

Luka Modrić danas slavi 36. rođendan. Veznjak madridskog Reala i kapetan hrvatske reprezentacije bio je posljednjih dana ozlijeđen pa nije sudjelovao u rujanskom ciklusu kvalifikacija za SP koji je Hrvatska odradila sjajno uzevši sedam bodova u tri utakmice.

Modrić je s 36 na leđima još uvijek ključni igrač Dalićeve momčadi i bez njega igra reprezentacije nije ista, ali momčad se trudila prikriti izostanak kapetana i vođe. I uspjeli su, ali se svejedno radujemo Lukinu povratku. Gledati maestra na djelu, još u najvažnijem dresu na svijetu, zapravo je privilegij ovog vremena u kojemu živimo i moć Modrića koji nam te lijepe predstave i dalje može i želi ponuditi. 

Sigurno je i Luka ponosan na ovaj uspjeh vatrenih koji je izbornik Dalić, između ostalog, posvetio i njemu.

– Luka, ovo je i za tebe i jedva čekamo da se i ti vratiš! – poručio je izbornik uz osmijeh nakon pobjede nad Slovenijom.

Svoj 36. rođendan dočekao je kao četverostruki pobjednik Lige prvaka s Realom i viceprvak svijeta s Hrvatskom te kao osvajač Ballon d'Ora i Zlatne lopte Svjetskog prvenstva, što mu je uspjelo 2018. godine. Ti uspjesi stavljaju ga na mjesto najvećeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

Osam puta proglašen je najboljim hrvatskim igračem, što nije uspjelo nikome u povijesti. Najbliži mu je Davor Šuker sa šest takvih nagrada. Modrić je dvaput zabio na svoj rođendan u dresu reprezentacije – 2014. protiv Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj te pretprošle godine protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2020.

Na svome Instagramu Luka od ranoga jutra objavljuje čestitke koje su mu stigle za rođendan, što od suigrača, što od prijatelja i ostalih. Jasno je kolika je ikona i legenda postao kroz sve ove godine i koliki je uzor mnogim mladima, ne samo nogometašima već i drugim sportašima.

Kapetane, neka je sretan i vrati nam se na travnjak što prije!

 

Komentara 9

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:51 09.09.2021.

Luka, sretan rođendan i svako dobro u životu i karijeri.

DE
DeGogi
14:07 09.09.2021.

E da je barem 26 - pa bi nam igrao jos 10tak godina.

Avatar Drugarica
Drugarica
13:46 09.09.2021.

Riječani su dali najviše za reprezentaciju, da nije bilo njih Hrvatska nikad nebi osvojila drugo i treće mjesto na svjetskom prvenstvu. Riječani su poznati u svim sportovima, gradska vitrina ima čak nekoliko pehara, a jedan od pehara osvojila je HNK Rijeka prije par godina kada su postali prvaci nakon 75 godina postojanja. Navijanje je također najbolje u Rijeci, cijeli stadion se trese kada drugovi zapjevaju: Tko to kaže tko to laže da je Rijeka mala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije