Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX! OTKRIVA

Kapetan Raketa! 'Zaslužio je voditi našu Sevillu jer je odbio ponude'

'Sevilla's Ivan Rakitic (R) is congratulated by Alvaro Negredo after scoring against Real Betis during their Spanish first division soccer match at Benito Villamarin stadium in Seville April 12, 2013
Reuters/Pixsell
26.07.2013.
u 22:00

- Ni Šuker nije imao čast biti kapetan Seville, no ne želim se uspoređivati s njim ni s Maradonom - istaknuo je Ivan Rakitić (26), novi kapetan Seville, omiljen među navijačima, donosi MAX.

Lani je kapetan Seville bio Álvaro Negredo, novi igrač Manchester Cityja. Prije njega je u isti klub otišao španjolski reprezentativac Jesús Navas. Rakitić je tada poručio da će on biti idući na izlaznim vratima ne pojača li se klub uoči iduće sezone, donosi novi broj tjednika MAX.

Predsjednik Seville izjavio je da je Rakitić među igračima za koje su stigle ponude. Pojavila se informacija da ga želi Liverpool, a onda se počelo nagađati da bi ga mogao dovesti Atlético Madrid kojemu je potreban ofenzivni vezni za Ligu prvaka.

- Ponudu Atlética nismo primili te s njima ne vodimo razgovore oko prodaje Rakitića - rekao je za Max glasnogovornik Seville Juan José García.

Atlético Madrid nije odgovorio na upit, no trener Diego Simeone je, govoreći o transferima, istaknuo da do zadnjeg dana prijelaznog roka ništa nije nemoguće. Ali sada, kada je postao kapetan, priča o odlasku Rakitića je završena. Sasvim je izvjesno da će ostati do kraja ugovora 2015., a možda i duže jer su ga u klubu izabrali zbog “žara kojim nosi dres Seville i jer se prošle sezone sam nametnuo kao vođa”.

Navijači u Sevilli oduševljeni su odlukom.

\"Rakitić je sjajan. Nadamo sa da će puno godina nositi naš dres”, “On je to nesumnjivo zaslužio jer je među najboljima u našoj ekipi”, “Veliki Ivane! Spektakularna odluka kluba”, samo su neki od komentara.

Studentica u Madrida María Fortuna ide na utakmice kad god je u rodnoj Sevilli:

- Presretna sam. Ma svi smo sretni što je Ivan naš kapetan. Uz to je odbio dobre ponude drugih klubova i vrpcu apsolutno zaslužuje.

Odnos navijača dirnuo je hrvatskog asa:

-Hvala navijačima. U Sevilli se osjećam kao doma. Čini mi se da sam svih 25 godina života proveo ovdje. Osjećam se Seviljaninom, a isto tako osjećaju i moja žena i njezina obitelj.

U klub je došao 2011. iz Schalkea, krajem prošle sezone oženio se djevojkom iz Seville, a nedavno je dobio i dijete.

- U srcu nosim boje Seville, a one su sada još intenzivnije”, naglasio je ne zaboravljajući ono najvažnije, teren i igru iduće sezone. “Nemamo vremena. Nadam se da će se novi igrači osjećati dobro i dati sve od sebe. Od prvog dana pa sve do vrha - istaknuo je.

Sevilla je lani završila na devetom mjestu, no zbog financijskih problema Málage i Rayo Vallecana, ovog ljeta igrat će kvalifikacije za Europsku ligu. Rakitić će tako povesti renomiranu momčad u Europu, što je čast koju su imali rijetki hrvatski igrači. Od sadašnjih reprezentativaca Dario Srna je već duže vrijeme kapetan Šahtara, a Stipe Pletikosa to je bio u Rostovu. Luka Modrić je s kapetanskom trakom Tottenhama 2009. oduševljeno istrčao protiv West Hama, napomenuvši da je to bio nezaboravan trenutak. A Josip Šimunić ponosno nosi kapetansku traku Dinama.

Posebno je zadovoljstvo kada te publika želi u toj ulozi. U anketi portala Estadio Deportivo, provedenoj prije odluke, 47 posto posjetitelja glasalo je za to da Rakitić bude kapetan Seville, dok je na drugom mjestu sa 17 posto bio José Antonio Reyes.

>> Rakitić: U srcu nosim boje Seville i želim biti njen najbolji kapetan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije