Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisjetio se SP-a

Kapetan Lahm: Od svojih suigrača sam tražio da prestanemo ponižavati Brazil

lahm
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.10.2014.
u 18:50

- Odlučio sam i prije Svjetskog prvenstva u Brazilu da mi je to posljednje veliko natjecanje. Bio sam kapetan Njemačke i Bayerna i to nosi veliku odgovornost

Tri mjeseca nakon polufinala Svjetskog prvenstva u Brazilu, tadašnji kapetan Njemačke Philipp Lahm prisjetio se susreta s domaćinom. Elf je već na poluvremenu imao pet golova prednosti, a Lahm je otkrio što je tražio od svojih suigrača u poluvremenu.

- Na poluvremenu sam suigračima rekao da moramo poštovati suparnika i u drugom dijelu smo izašli na travnjak s tim stavom. Nismo htjeli poniziti Brazil, htjeli smo takvim stavom pokazati da poštujemo domaćina i njegove navijače.

Odmah po završetku Mundijala, na kojem je Njemačka osvojila naslov, Lahm se povukao.

- Odlučio sam i prije Svjetskog prvenstva u Brazilu da mi je to posljednje veliko natjecanje. Bio sam kapetan Njemačke i Bayerna i to nosi veliku odgovornost, puno veću od samog treniranja i igranja nogometa.

>>Poljaci potopili svjetske prvake Nijemce, Tošić spasio Srbiju u 90. minuti

Komentara 6

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:07 12.10.2014.

Najbolja je bila izjava Lahma nakon utakmice s Ganom, a koja najbolje objašnjava zašto Njemci imaju toliko uspjeha u nogometu uz tako limitirane nogometaše koji ni po čemu nisu bolji od recimo engleskih. Ubila ih Gana, Njemačka je izvukla remi 2:2 ali ih je Gana nadigrala, bila bolja, opasnija, konkretnija. To se igralo u Fortalezi, znači 4 stupnja ispod ekvatora i naravno da je klima bila jedan od glavnih uzroka zašto su ganci bili bolji, brži, jači, pogotovo u drugom poluvremenu kad su Njemci počeli disati na škrge a Ganci preokrenuli rezultat iz 0:1 u 2:1 pa je Klose ušao s klupe i uspio zabiti za 2.2. I sad pita novinar nakon utakmice Lahma je li i u kojoj mjeri je klima bila uzrok takve situacije na terenu, a Lahm ga odmah prekida i kaže kako klima s tim nije imala apsolutno nikakve veze, nego da su oni loše igrali, loše stajali na terenu, nisu imali pravi pristuo itd. Dakle, pravi Njemac, koji se slobodno mogao pozvati na klimu, ali je on to odbio učiniti. Zamislite je Srnu netko to pitao? Pa mi smo dobili Kameruna u Manausu gdje je također tropska klima pa smo kukali na klimu. Zato je Švabo uvijek ili prvi, ili u finalu, ili ako podbaci u polufinalu. Zato jer se nikad ne žali ko žena a pogotovo na stvari na koje ionako ne može utjecati.

DA
davorradman
20:34 12.10.2014.

To nije u duhu fair playa. Uvijek treba dati sve od sebe.

DI
didery
19:53 12.10.2014.

ponizili su ih svejedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije