Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan Ademi:

Želim Real i Bayern, ali i nekoga s kim se možemo potući za 3. mjesto u skupini

Dinamo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.08.2015.
u 11:30

Bit ću spreman - tvrdi Arijan Ademi, koji će za desetak dana početi trenirati. Natjecanje u Ligi prvaka počinje 15. i 16. rujna.

Što god netko mislio o načinu na koji je Dinamo preskakao Folu, Molde i Skenderbeu, Zoran Mamić ima pravo nazivati taj niz svojim trenerskim remek-djelom. On je sada u biranom društvu šestorice hrvatskih trenera koji su vodili plave u Ligi prvaka (sedmi je bio Argentinac Ardiles), uz Kranjčara, Zajeca, Vlaka, Jurčića i Čačića.

Dakle, ukupno sedmorica trenera, 24 utakmice na klupi plavih u LP-u, i samo tri pobjede: dvije Zekine (Porto, Ajax) i jedna Ardilesova (Sturm). Je li vrijeme da se i Zoran upiše ili je to u ovom trenutku čista utopija? No, ako se moglo posrećiti Malmöu, Ludogorecu, Apoelu ili Bateu, zašto ne bi i Dinamu?

Čak 171 nastup za plave

Četvorica Dinamovih igrača osjetila su igranje u Ligi prvaka: Paulo Machado (Olympiacos, 10 nastupa) i Ivo Pinto (Cluj, 6) čak imaju skalpove Manchester Uniteda, dok su Arijan Ademi (7) i Josip Pivarić (6) gutali samo gorke pilule. Jedan bod u 12 utakmica s Dinamom.

Kapetan, igrač sa čak 171 nastupom za plave, Arijan Ademi (24), uvjeren je kako se takve pomrčine više neće događati u Ligi prvaka. No, najprije, hoće li AA biti spreman za početak natjecanja u skupini, 15. ili 16. rujna?

– Za desetak dana počet ću trenirati. Vjerojatno neću biti spreman za nastupe za Makedoniju protiv Luksemburga i Španjolske, ali za Ligu prvaka bit ću spreman sto posto – kaže Arijan.

Je li ovo bio Dinamov najlakši ulazak u Ligu prvaka?

Skenderbeu mi se činio lakšom preprekom od Maribora, i protiv njega smo igrali najbolje ove sezone. No, kad se sjetim Moldea... Igrao sam puno europskih utakmica i taj Molde, koji su svi podcjenjivali, bio mi je najteži suparnik u posljednje dvije godine – naglašava Ademi.

Ako se Dinamo mučio s Moldeom, kako li će tek biti u Ligi prvaka?

– Istina, to je za nas drugi svijet i sigurno nam neće biti lako. Ali, nitko od nas ne pomišlja da nas tamo opet čekaju rezultatske katastrofe. Nerealno je razmišljati da bismo mogli proći skupinu, no nadamo se da bismo se, uz malo sreće, mogli potući za treće mjesto – dodaje Ademi.

Početak u 17.45

Koga priželjkujete u skupini? Vaši suigrači prizivaju Real i Bayern.

– Neka budu Real i Bayern, nemam ništa protiv. Baš sam se nekidan čuo s Kovačićem i čestitao mu na transferu. A treći neka bude netko iz našega ranga, s kim bismo se mogli boriti za treće mjesto – ističe Ademi.

Ždrijeb skupina Lige prvaka održat će se u Monte Carlu danas od 17.45. S jednakim zanimanjem kao i Zoran Mamić, ceremoniju će pratiti i trener juniora Mario Cvitanović. Naime, zahvaljujući uspjehu seniora, Dinamo će ove sezone prvi put u europskoj eliti imati i mladu momčad. Imat će iste suparnike kao i seniori i bit će domaćini na Hitrec-Kacianu.

>> Dinamo čeka ždrijeb: Koga biste željeli za protivnike u skupini?

>> Dinamo 27. po vrijednosti, Barca, City, Roma i Wolfsburg čine 'najbogatiju' skupinu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije