Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Horvat

Kao igrač srušio Kiel, a kao trener ruši Zagreb?

Hrvoje Horvat
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
28.02.2017.
u 17:47

Više bih volio da me se pamti po tome što sam unaprijedio igru Nexea nego da me pamte kao trenera koji je pobijedio PPD Zagreb.

Rukometaši PPD Zagreba danas u Našicama (19 sati) igraju najvažniju utakmicu osnovnog dijela SEHA Gazprom lige. “Plinarima” treba pobjeda kako bi teorijski potvrdili plasman na završni turnir. Poraz ne bi značio oproštaj od Final-foura, ali bi značio puno teži put do njega, preko gostovanja u Tatranu gdje nikad nisu pobijedili te susreta s Meškovom u Zagrebu. A Bjelorusima je to zadnja utakmica i zadnja prilika da pobjedom izbore završni turnir kojem bi, usput, oni trebali biti domaćini.

Činjenica je da zagrebaši nisu izgubili u posljednja tri susreta, da su u dobroj formi, ali u Našicama nikad nije lako igrati. Bez obzira na podatak da Našičani nikad u povijesti u službenoj utakmici nisu pobijedili PPD Zagreb. Najbliži iznenađenju bili su 2010. godine kada je bilo 20:20. Ni lani nije bilo lako – tek 27:28. Istim rezultatom završila je i prvenstvena utakmica 2012. godine.

Hrvoje Horvat kao igrač Zagreba jednom je donio veliku radost klubu. Bilo je to davne 2003. godine. Zagreb je gostovao kod Kiela i trebala mu je pobjeda za plasman u četvrtfinale. Horvat je odigrao odlično, postigao šest pogodaka i zagrebaši su pobijedili s 28:24. Može li Horvat mlađi postati prvi trener Nexea koji će upisati pobjedu nad PPD Zagrebom?

– Ja bih više volio da me se pamti po tome što sam unaprijedio igru Nexea nego da me pamte kao prvog trenera koji je pobijedio PPD Zagreb. Zagrebaši trenutačno igraju jako dobro i mi moramo odigrati savršeno da bismo uopće pomislili na nekakvo iznenađenje. Koliko je njima važna pobjeda, toliko je i nama jer se nadmećemo s Metalurgom za šesto mjesto u SEHA Gazprom ligi – rekao je Hrvoje Horvat koji je došao na klupu Nexea usred sezone.

– Do kraja sezone cilj nam je biti drugi u našoj ligi te otići na završni turnir hrvatskog kupa. To ne bi trebao biti problem jer igramo protiv Mladog rudara – rekao je Horvat. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije