Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni došli u kamp

Kao i 2008.: Bilić boyse Sielanka dočekala obojena u kockasto

sielanka doček (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/11
05.06.2012.
u 13:37

Vlasnica kampa Dorota Waga dočekala je naše reprezentativce s kruhom i solju, tradicionalnim poljskim izrazom dobrodošlice, a bilo je i šampanjca.

Sve je bilo po uzoru na austrijski Bad Tatzmannsdorf, očito je Dorota Waga, vlasnica Sielanke, tijekom kratkotrajnog posjeta Badu, pokupila sve ono najbolje od iskusnih Austrijanaca. Hrvatska je reprezentacija doputovala u poljsku Sielanku, u svoju bazu tijekom Eura, u utorak u 12.47 sati, a doček je bio spektakularan.

Na ulicama Warke, obližnjeg mjesta kroz koje je morao proći autobus s našim igračima (na kojem je bio natpis "Naš ponos je naša snaga"!), okupilo se 200-tinjak djece, koja su u špaliru mahala hrvatskim zastavicama. Na obližnjem su brežuljku postavljene velika hrvatska zastava i grb grada Warke, a na ulazu u gradić, na stupu koji označava početak općine Warka, omotana je hrvatska trobojnica s natpisom "Hrvati, dobro došli!" Na putu prema obližnjoj, usamljenoj farmi Sielanka, okruženoj šumom, pod budnim okom policije i 30-ak zaštitara (oko pet minuta vožnje od Warke), naše su igrače dočekala djeca na konjima odjevena u hrvatske dresove, a jedan je klinac gospodski sjeo u kočiju i mahao hrvatskim zastavama.

Predsjednik HNS-a, Vlatko Marković, dočekao je igrače na ulazu u Sielanku, ispod natpisa "Dobro došli, vatreni", zajedno s vlasnicom Dorotom Wagom, koja je naše reprezentativce ponudila kruhom i solju...

- To je tradicionalni poljski način izražavanja dobrodošlice – pojasnila je Waga, a u blizini se pronašla i pokoja čaša pjenušca...

- Napokon smo dočekali i taj dan, uzbuđeni smo i vrlo sretni što ćemo vam biti domaćini. Vjerujem da će ovo biti najbolje domaćinstvo ikada nekoj nogometnoj reprezentaciji u Poljskoj i da ćete u Sielanki ostati do kraja turnira! Želimo vam mnogo sreće i učinit ćemo sve da boravak na našoj farmi zapamtite do kraja života. Zahvaljujem vam na dolasku u ime obitelji Waga i naše kompanije i nadam se da ćete biti zadovoljni – govorila je Dorota Waga.

Osoblje hotela mahalo je hrvatskim zastavicama, svirala je limena glazba, sve je bilo na visokoj razini, osim nervoznog šefa zaštitara, koji je neke hrvatske novinare grubo, bez upozorenja odgurivao, kad su predstavnici medija znatiželjno pokušali napraviti koji korak izvan omeđenog prostora.

"Laki je bio nervozan", ali nadajmo se da je to tako bilo samo zbog važnosti dočeka i prvoga dana na za njega neuobičajenom radnom mjestu. Pravilo službe je – pravilo službe, ali uvijek mora postojati i određena doza fleksibilnosti, posebno u ovakvim, svečarskim prigodama...

Komentara 15

Avatar CrazyMustang
CrazyMustang
14:28 05.06.2012.

Vrijeme je da Hrvatska osvoji europsko zlato, i da svim mrziteljima hrvatske padne sjekira u rebra.

JA
JackRussell
14:48 05.06.2012.

fap_mashinas@ ja navijam da tebe auto pregazi

OB
-obrisani-
14:15 05.06.2012.

Da samo hoće naši ispasti već u prvom kolu da se narod konačno počne baviti našom stvarnošću a ne zatupljivanjima stada! Milanoviću bi bilo bolje da se bavi ekonomijom! Ali sve vlasti vole onu rimsku "kruha i igara" ! Dakle,kle, da bar odmah ispadnemo da se završi i ta omiljena zabava širokih masa! Navijam da se naši plaćenici brzo vrate kući!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije