Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX! OTKRIVA

Kanadski bog rata: ‘Prvak mi je bio idol i brat, pa što. Sad nije’

Rory MacDonald
twitter.com
26.07.2013.
u 21:00

– Došao sam do trenutka u karijeri kad se više ne moram ni u koga ugledati. Georges mi je bio kao brat, puno mi je pomogao, ali više mi ni on nije uzor – samouvjeren je Ares, piše MAX.

U središtu pozornosti je mladi Kanađanin, Pierreov sunarodnjak, Rory MacDonald (24). On možda jedini u velter kategoriji može ugroziti vladavinu GSP-a, mnogi ga smatraju najuzbudljivijim talentom u UFC-u, a drugi je razlog što mu je  upravo prvak St-Pierre mentor i prijatelj, donosi novi broj tjednika MAX.

MacDonald je u UFC došao s omjerom 9-0-0. Kada je potpisao za UFC 2010., sa 21 godinom (prvu profesionalnu borbu imao je sa 16 godina u EFC-u) bio je najmlađi borac u povijesti te organizacije. U prvom je meču slavio polugom protiv Mikea Guymona, ali već je u drugoj borbi izgubio tehničkim nokautom od nabrušenog Carlosa Condita, koji je u karijeri skinuo mnoge vrijedne skalpove.

\'\'S prijateljem se neću tući...\'\'

Tada se mladi Rory promijenio. Prešao je u Tristar Gym u Montrealu, gdje ga je počeo podučavati Georges St-Pierre. Donedavno McDonald nije razmišljao o mogućoj borbi za naslov protiv svog učitelja. Čak ni kada je u zadnjem meču pobijedio BJ Penna, legendarnog UFC-ova veterana. Mnogi su mislili da je došao trenutak da izazove mentora, no on je držao distancu.

– Ne osjećam se kao da bih se trebao boriti s Georgesom. Mislim da se to neće dogoditi. Prijatelji smo, učinio je dosta za mene. Zahvalan sam mu na tome i neću mu sada zabiti nož u leđa. Ne želim upropastiti priliku da treniram u Tristaru, radije se borim s drugim momcima – ograđivao se Ares MacDonald.

– Ta dvorana je moj dom i tu mi je druga obitelj. Kada sam se tek preselio ovdje, Georges St-Pierre bio mi je od velike pomoći. Tada nisam imao ni auto, pa je Georges skretao sa svog puta da me pokupi svaki dan prije treninga. Georges mi je poput brata. Nikada ne bih tražio priliku za naslov dok je on prvak. Nema šanse da se predomislim i zahtijevam borbu protiv njega. Nikada mu ne bih iskazao takvo nepoštovanje. Radije bih se borio s nekim iz srednje ili poluteške kategorije.

\'\'Ipak se mogu tući i s njim...\'\'

Ali MacDonald se dosta promijenio nakon što je 2011. tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio veterana Mikea Pylea. Nadimak Waterboy zamijenio je nadimkom Ares, prema grčkom bogu rata. Počeo se drukčije ponašati i govoriti.

– Došao sam do trenutka u karijeri kada se više ne moram ni u koga ugledati. Da, Georges mi je dobar prijatelj, ali više mi nije uzor. On je običan momak i za mene izvrstan partner za trening, kao što sam i ja za njega – iznenadio je mnoge Macdonald.

Mnogi s nestrpljenjem očekuju borbu MacDonalda i St-Pierrea, ali “bog rata” prvo mora dobiti bitku protiv Ellenbergera, koja neće biti nimalo laka, piše tjednik MAX.

>> Anderson Silva pustio suzu na nacionalnoj televiziji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije