Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej, ZOI Soči

Kanada pobijedila SAD i plasirala se u finale Olimpijskih igara

Kanada - SAD, ZOI Soči
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
Autor
Ante Buškulić
21.02.2014.
u 20:33

Amerikance tako očekuje borba za broncu sutra protiv Finske (18 sati) , dok je finale između Kanade i Švedske u nedjelju (13 sati)

U finalu olimpijskog turnira u Sočiju igrat će Švedska i Kanada. Samo nekoliko sati nakon što su kanadske hokejašice osvojile zlatnu medalju svladavši u šokantnoj finalnoj utakmici SAD s 3:2 (gubile su 0:2, izjednačile u posljednjoj minuti, a za pobjedu zabile u produžetku), kanadski su hokejaši dosolili američku ranu.

U muškom polufinalu svladali su SAD s 1:0. Jedini je strijelac bio Benn u drugoj trećini. Amerikance tako očekuje borba za broncu sutra protiv Finske (16 sati) , dok je finale između Kanade i Švedske u nedjelju (13 sati).

Kanada brani zlato iz Vancouvera, a Švedska je bila zlatna u Torinu 2006.

Zanimljivo, 2010. godine olimpijsko zlato Kanada je osvojila i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a to može ponoviti i sada u Sočiju.

Ključne riječi

Komentara 5

CR
CrazyCat
21:13 21.02.2014.

Hvala HRT-u koji nije od početka emitirao utakmicu iz razloga da vidimo nastup naših skijašica na izvrsnom 42 mjestu. I za utakmicu Finska-Švedska gdje nisu emitirali cijelu drugu i dobar dio treće trećine zbog skijanja. Da imamo kandidate za medalju razumio bih, ali s obzirom da su nam predstavnice bliže Vanessi Mae nego ozbiljnom skijanju, ne-emitirati olimpijski hokej je neoprostivo.

FU
FULL
18:49 22.02.2014.

Ovo je danas stvarno bila poslastica cijelog turnira Finska-Kanada 5:0, ljepše da nije moglo biti!! Bravo Finci odigrali ste školski sat prezentacije hokeja! Toliko su USA napravili smiješnima da ni 2 raspucavanja nisu pogodili i to prvi koji su dobili kao poklon od sudaca a za drugi je sam sebi američki napadač slomio palicu kod završnog udarca a blokada i to ne u pravom smislu Komarova( zbog brzine je ocijenjena ometanjem a nije ga dotaknuo što je usporeni snimak potvrdio) Selanneovu kritiku prema sucima, dvoboj Rask-Kane 2:0 za Raska, tako da je na kraju i zaslužio Shotout! Šteta što Rask nije mogao braniti protiv Šveđana( to je demoraliziralo cijelu momčad i to se dobro vidjelo od početka)jer je pitanje da li bi Finci izgubili? Od Finaca su najbolji na turniru :Rask, Sellanne i Komarov, ni drugi nisu ništa lošiji. Selanne je sljedeće sezone u Jokeritu i imat ćemo ga prilike gledati i u Ledenoj! Jokerit je kao prvi finski klub primljen u KHL! Dobro došli!

GA
Gambit
13:29 22.02.2014.

Očekivano. Nitko nije Kanadi ni do koljena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije