Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Kalinić: Željeli bismo prvenstvo završiti pri vrhu ljestvice

03.02.2009.
u 20:13

Nakon dijela priprema koje su odradili u Medulinu, nogometaši Šibenika ususret nastavku sezone treniraju na svome Šubićevcu. Trebali su odigrati pripremnu utakmicu s Mosorom, no ona je zbog kišom natopljena terena u Žrnovnici otpala. Sada uprava šibenskog kluba traži drugog protivnika.

Momčad na okupu
– Računali smo na tu provjeru, no i ako ne nađemo protivnika, neće nam to puno poremetiti planove. Ako ništa drugo, možemo odigrati utakmicu između sebe – kaže trener Šibenika Ivica Kalinić. Pod njegovim je vodstvom momčad sjajno odradila jesenski dio sezone te prezimila na trećem mjestu. Momčad koja je ostvarila taj uspjeh ostala je gotovo posve na okupu, otišao je samo stoper Ante Kulušić.

– Zato smo doveli Labudovića iz Zagreba, a za Kulušićevo mjesto konkuriraju još i Karadža i Spahija. Naravno da će igrati onaj koji najviše pokaže – kaže Kalinić.

A dolaskom bivšeg igrača Solina Ivana Eleza Kalinić je dobio alternaciju za Celiščaka na lijevom boku. Poznata je orijentacija Šibenika da dovodi perspektivne igrače iz niželigaških s dalmatinskoga područja.

– Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao, a važna je činjenica što nam ti momci odgovaraju zbog mentaliteta. Osim igračkih kvaliteta tražimo i ljudske, karakterne – priča Kalinić.

Medulinski dio priprema sa Šibenikom odradio je i Slobodan Gudelj Velaga, sjajni malonogometaš Inera, koji je ujedno i član stobrečkoga Primorca. Nije Bobo bio loš, dopao se Šibenčanima, no ipak nije ostao u klubu.

– Svakako je na tu odluku utjecala činjenica da Rodić nije dobio raskid ugovora i otišao u Hajduk, nego je ostao s nama. Osim toga, puno na treningu pokazuje naš mladi napadač Šubić, nadamo se što skorijem povratku Božića. A jednostavno nema smisla da gomilamo igrače – objašnjava Kalinić.

Na radu sve počiva
A pitanje koje se nameće jest može li Šibenik i na proljeće nastaviti s dobrim igrama te zadržati visoku poziciju na kojoj je.

– Ja sam zadovoljan kako momci treniraju, osim nekih manjih ozljeda nismo imali problema. Naravno da bismo voljeli prvenstvo završiti pri vrhu ljestvice, a hoćemo li, ovisi o nama. Maksimalnim radom možemo to postići – kaže Kalinić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije