Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti s Poljuda

Kalinić nije produžio ugovor s Hajdukom: 'Kad te trener ne želi nemaš previše opcija'

Split: Hajduk i Hrvatski dragovoljac sastali se u 33. kolu HT Prve HNL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
30.06.2023.
u 19:30

Za vatrene je nastupio 42 puta i zabio 15 golova, a osim u Hrvatskoj i Engleskoj, igrao je i u Italiji. Nastupio je u dresu više talijanskih velikana, među kojima Milana i Rome. Velik uspjeh ostvario je i s Atletico Madridom, osvojivši 2019. europski Superkup. Na Poljud se vratio prošle godine, a ovo bi mogao biti i kraj

Nikoli Kaliniću je 30. lipnja istekao ugovor s Hajdukom. Obzirom da iz Splita nema novosti o produljenju, mnogi smatraju da to znači kaj karijere za 35-godišnjeg napadača koji se u Split došao iz Verone početkom prošle godine. Po svome povratku odmah je pridobio simpatije igrača zabivši gol protiv Dinama koji je Hajduk ostavio u utrci za naslov.

Kalinić je seniorsku karijeru započeo u Hajduku, no odmah je posuđen Istri i Šibeniku. Od 2007. do 2009. bio je glavni napadač splitskoga kluba, a potom je otišao u Blackburn za sedam milijuna eura. Tijekom oba perioda na Poljudu za "Bijele" je odigrao 111 utakmica i zabio 51 gol.

GALERIJA Marko Livaja s navijačima slavio pobjedu u Kupu

Split: Hajduk i Hrvatski dragovoljac sastali se u 33. kolu HT Prve HNL
1/6

Hajduk se od Kalinića oprostio samo jednom rečenicom. "Nikola hvala ti na svemu, vrata Hajduka uvijek su ti otvorena", napisali su na društvenim mrežama. Kalinić je po isteku ugovora dao i svoju stranu priče i pojasnio zašto nije započeo pripreme i zbog čega ne konkurira za utakmice na početku nove sezone.

"Planirao sam nastaviti i dalje, odigrati još jednu sezonu u dresu Hajduka, ali trener mi je rekao da ne računa na mene, da se ne uklapam u njegovu viziju nogometa i planove.Žao mi je. Kad sam se vraćao nisam planirao da ovako ispadne, ali kad te trener ne želi nemaš previše opcija. Nema baš previše smisla trenirati bez mogućnosti da na terenu pomognem suigračima", rekao je za 24sata.

Leko više puta rekao kako njegova momčad igra s jednim centralnim napadačem, a to je Livaja. U Osijeku je bio na klupi, a poslije toga ulazio je pred sam kraj utakmica. Samo je protiv Rijeke nastupio od prve minute kada nije bilo Krovinovića, niti Livaje. Zadnji nastup bio mu je u travnju protiv Dinama.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom svoga drugog perioda na Poljudu s Hajdukom je osvojio dva hrvatska kupa, a na internacionalnoj sceni okitio se i naslovom europskog Superkupa 2019. godine u dresu Atletico Madrida. Ukupno je u karijeri zabio 189 golova.

Za Hrvatsku je nastupio 42 puta i zabio 15 golova, a osim u Hrvatskoj i Engleskoj igrao je i u Italiji. Nastupio je u dresu više talijanskih velikana poput Milana i Rome, a igrao je i za Atletico te Dnjipro.

VIDEO Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

Komentara 4

T2
Tomo_20
22:18 30.06.2023.

Pa nisi nista ni pokazao mamlazu jedan!!!sramota si nista drugo!!!!!!!!!!!

TR
trabant7
19:57 30.06.2023.

Tko njega dovede u Hajduk, bolje da su doveli Gegu sa Hvara.

LU
luzer96
21:54 30.06.2023.

Kaliniću budi bez brige,čeka te reprezentacija kao i Bišćana i on je napustio reprezentaciju jer nije bio predviđen za prvih 11 s tim da se i potukao i istukao čovjeka na parkiralištu,dobio reprezentaciju U21.........svakome nagrada prema zaslugama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije