Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skijanje

Kakva nesreća: Zrinka Ljutić ispala u drugoj vožnji nakon fantastičnog nastupa u prvoj

Zrinka Ljuti? tre?a nakon prve vožnje u Flachauu
EXPA/ Johann Groder
10.01.2023.
u 21:44

Mlada nada hrvatskog skijanja Zrinka Ljutić nije uspjela doći do najboljeg rezultata karijere, unatoč odličnoj prvoj vožnji i trećem mjestu

 Izvrsnu prvu vožnju imala je Zrinka Ljutić na slalomu za Svjetski kup u austrijskom Flachauu, u kojoj je ostvarila treći rezultat, zaostavši samo za dvije najbolje slalomašice svijeta Slovakinjom Petrom Vlhovom i Amerikankom Mikaelom Shiffrin. Vlhova je sa 55.90 sekundi imala najbolje vrijeme prve vožnje, nadmašivši Shiffrin za 17 stotinki, a Ljutić za 58 stotinki.

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu na stazu je izašla sa startnim brojem 17 i spustila se bez pretjeranog respekta, riskirajući i puštajući brzinu na svim dijelovima na kojima je to bilo moguće. Njezina vožnja nije bila bez pogrešaka, ali nijedna nije bila takva da bi ju usporila ili izbacila iz ritma, a imala je i najbolje vrijeme između prvog i drugog prolaznog vremena. Najveći dio zaostatka za Vlhovom nakupila je između zadnjeg prolaza i cilja (+0.48).   

Unutar jedne sekunde zaostatka za Vlhovom ugurala se još samo Njemica Lena Duerr (+0.96). Leona Popović je prvu vožnju završila kao 23., nažalost drugu vožnju nije uspjela odraditi do kraja. Isto tako niti Zrinka Ljutić nije uspjela završiti drugi 'lauf' i donijeti Hrvatskoj postolje nakon 14 godina čekanja i drugog mjesta Ane Jelušić

Inače, Janica Kostelić je tri puta slavila u Flachau, jednom u kombinaciji te dva puta u slalomu. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
22:09 10.01.2023.

Šteta, ali glavu gore i rezultat neće izostati.

VA
Varosanin
10:51 11.01.2023.

Ma nista to nije cudno. Mlada je i nervozna. Bit ce vise prilike. Mogla je odskijati oprezno i biti cetvrta ili peta ali ovako je bolje. Ako hoces na postolje ili pobjedu moras riskirati i to je Zrinka pokusala. :-)

Avatar southman
southman
22:22 10.01.2023.

Kako su je ispratili na staftu drige vožnje znao sam da nece stici niti do pola staze. Šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije