Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako je Snježna kraljica u 13 godina postala najgledanija utrka Svjetskog skijaškog kupa

Snow Queen Trophy
Foto: PR
1/5
PR
Autor
PR članak
27.12.2019.
u 09:50

U najgledanijoj utrci Svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u 2020., kada će prvoga vikenda u novoj godini Sljeme ugostiti slalomašice po 14., odnosno slalomaše po 11. put

Od 2005. kada je održana prvi put, Snježna kraljica svake godine u hrvatsku metropolu dovodi najbolje svjetske skijašice i skijaše te pridonosi siječanjskoj „živosti“ i zimskom turizmu. Potvrda popularnosti diljem svijeta dolazi i od najjačih televizijskih postaja koje utrke prenose uživo u 20 do 25 zemalja, a slika sa Sljemena u živom prijenosu, putem snimki i reportaža dopire do više od 300 milijuna gledatelja. U prošloj su sezoni prema analizi FIS-a obje sljemenske utrke ostvarile najveću međunarodnu gledanost uživo od svih utrka Svjetskoga kupa – gotovo 27 milijuna gledatelja, što je više od čak tri utrke iz Kitzbühela i Wengena.

U najgledanijoj utrci Svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u 2020., kada će prvoga vikenda u novoj godini Sljeme ugostiti slalomašice po 14., odnosno slalomaše po 11. put. Još jedno izdanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ ponovno će 4. i 5. siječnja naš glavni grad pretvoriti u svjetski skijaški epicentar i na najljepši način zaokružiti popularni zagrebački Advent.

Međunarodni ugled i jedinstven tretman gledatelja

Otkako je postao redovna slalomska stanica u Svjetskome kupu, Zagreb je stekao velik međunarodni ugled koji uživa ne samo među 150 skijaša i 400 članova skijaških timova iz 25 zemalja, nego i među brojnim domaćim i stranim posjetiteljima koji se iz godine u godinu vraćaju na Sljeme. Razlog tome izvrsna je organizacija tima od 2000 ljudi koji jamče visoku kvalitetu događanja, kao i tretman koji gledatelji na Sljemenu ne nalaze ni na jednoj drugoj utrci Svjetskoga kupa. Točnije, dosad je više od njih 250 000 uživalo na muškim i ženskim sljemenskim utrkama, na kojima u cijeni ulaznice osim besplatnog prijevoza dobivaju i besplatnu hranu i piće, navijačke rekvizite i zabavni program na Krumpirištu. A energičnom navijanju za sve natjecatelje i fantastičnoj atmosferi može parirati rijetko koja druga skijaška utrka.

Iščekuje se novi sljemenski kralj i povijesni rezultat u ženskoj utrci

Snježna kraljica svake godine gledateljima pruža neizvjesne utrke i pravi skijaški spektakl. U muškoj konkurenciji Marcel Hirscher jedini je skijaš koji je osvojio čak pet titula sljemenskog kralja te se upisao u povijest zagrebačkog natjecanja. Nakon dugogodišnje skijaške karijere jedan od najboljih skijaša svih vremena objavio je njezin kraj pa se ove godine iščekuje novi sljemenski kralj. Navijači se s pravom nadaju kako će se za vodeće pozicije boriti i hrvatski skijaši koji su ove sezone pokazali zavidnu formu i savršeno najavili domaću utrku.

U ženskoj konkurenciji Mikaela Schiffrin prošle je godine osvojila titulu Snježne kraljice po četvrti put i izjednačila se po broju naslova s legendarnom austrijskom skijašicom Marlies Schild. Ove sezone Mikaela je nastavila nizati vrhunske rezultate i već pobijedila u dvije slalomske utrke, što je odlična najava za sljemensku utrku. Ljubiteljima skijanja preostaje vidjeti hoće li uspjeti osvojiti i petu titulu te zasjesti na vrh ljestvice po broju osvojenih naslova.

Ženska utrka u subotu u 13 sati, a muška u nedjelju u 14.15 sati

Skijaški vikend započet će ženskim slalomom u subotu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16.15 sati. Slalom za muškarce na rasporedu je u nedjelju, 5. siječnja s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati. Savršen uvod u vikend bit će javno izvlačenje startnih brojeva po koje će na „Ledenom parku“ na Trgu kralja Tomislava najbolje slalomašice otklizati 3. siječnja 2020. u 18.15 sati, dok će slalomaši to učiniti 4. siječnja u isto vrijeme. Ako još niste nabavili svoje ulaznice možete to učiniti putem on line sustava www.ulaznice.hr te na ovim prodajnim mjestima. Cijena ulaznice za žensku utrku iznosi 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina, dok je ona za mušku dostupna po cijeni od 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Paket ulaznica za obje utrke može se kupiti po cijeni od 60 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?