Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA TIJELO KAO DA MU JE 20

Kako je Ronaldo tako dobar i u Unitedu s 36 godina? Zbog uređaja vrijednog 50 tisuća eura

Manchester United v Everton - Premier League - Old Trafford
Martin Rickett
11.10.2021.
u 12:32

Što se tiče samog treninga, osim redovita dva treninga koja odradi s momčadi, Ronaldo ima još tri svoja treninga. Jedan je u teretani, drugi u bazenu, a treći na pilatesu. Nakon toliko treninga, potrebna je i kvalitetna regeneracija tijela

Mnogi se pitaju kako većina nogometaša u drugom dijelu tridesetih već na zalasku karijere ima manju minutažu, igra u nekoj opskurnoj lukrativnoj ligi poput katarske, kineske, američke ili već objesi kopačke o klin, a Cristiano Ronaldo i sa 36 godina i dalje igra na najvišoj mogućoj razini te lovi ozbiljne naslove, kako momčadske tako i individualne. Koji su razlozi tome? 

Što se tiče samog treninga, osim redovita dva treninga koja odradi s momčadi, Ronaldo ima još tri svoja treninga. Jedan je u teretani, drugi u bazenu, a treći na pilatesu. Nakon toliko treninga, potrebna je i kvalitetna regeneracija tijela.

Pri dolasku u Manchester United ili bolje rečeno, povratku, prijevoz skupe ledene komore iz Italije bio je jedan od preduvjeta za dolazak portugalskog velikana.

Krioterapijska komora od pedeset tisuća eura izvrsna je za oporavak mišića te za smanjenje mogućnosti istegnuća i upala. U njoj Ronaldo stoji po tri minute na -200 Celzijevih stupnjeva.


Osim toga, Cristiano se ujutro budi što je ranije moguće (nekad i u četiri ujutro), spava osam sati tijekom noći, a tijekom dana odradi kratko drijemanje oko četiri do pet puta. Isto tako, Portugalac ima čak šest obroka u danu. I ta činjenica, a i činjenica o nekoliko drijemanja dnevno govore koliko Cristiano brine o regeneraciji i oporavku za svaki sljedeći trening i napor. 

Naravno da Cristiano strogo pazi i na prehranu

Tijekom doručka većinom su na meniju sir i nemasni jogurt, za užinu najčešće jede tost s avokadom te nekim provjerenim prirodnim namazima. Zatim jede po dva ručka i dvije večere. Dva puta je na meniju glavno jelo bijelo pileće meso, a dva puta riba, sa salatom, maslinama i eventualnim jajem kao prilogom. Od ostalih namirnica Ronaldo još konzumira puno žitarica i voća tijekom dana između obroka. Što se tiče pića, gotovo uvijek, osim u nekim najposebnijim prigodama, pije samo vodu, kao što je i rekao Evra.

 

Komentara 3

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:45 11.10.2021.

Isto će jednog dana pod zemlju, koliko god se trudio.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
13:17 11.10.2021.

u 24sata piše da je uređaj vrijedan 60.000 €. Dajte se dogovorite, ili zovite Ronalda nek vam kaže.

GU
General_U
14:40 11.10.2021.

Dobar genetski materijal uredan život i to je riceta za dugovječnos općenito tako i u sportu. Nađe se takvih u svim sferama života Ronaldo je očito taj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije