Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET S GENKOM

Kako će Dinamo večeras izgledati? Ozljeda poremetila planove, a samo da Theophile opet ne kiksa

Zagreb: Dinamo i West Ham susreli se u 1. kolu Europske lige
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
30.09.2021.
u 11:15

Da se nije ozlijedio Deni Jurić, gotovo smo sigurni da bi on bio centralni napadač. Krznar mora odlučiti i tko će u napad. Jedna polušpica zacijelo će biti Luka Ivanušec, sam ili s nekim u paru.

Napadači Dinama iskazali su se u zadnje dvije utakmice, pa bi se dalo zaključiti da trener Damir Krznar ima slatke brige oko toga kojeg od njih staviti u napad. No nije baš tako, Krznaru zapravo nije lako, mora odlučiti u kojoj će formaciji igrati, hoće li igrati s jednom špicom i dvije polušpice, što se u nekim utakmicama (pogotovu protiv Osijeka) pokazalo jako dobrim, iako je bilo utakmica u kojima plavi u toj formaciji nisu izgledali dobro ili će se odlučiti za jednu ‘desetku’ i dva napadača.

Jedan ili dva napadača

Da se nije ozlijedio Deni Jurić, gotovo smo sigurni da bi on bio centralni napadač. Krznar mora odlučiti i tko će u napad. Jedna polušpica zacijelo će biti Luka Ivanušec, sam ili s nekim u paru. Budu li plavi igrali s još jednim igračem iza napadača, onda bi to trebao biti Petković, a u tom bi slučaju u špicu mogao Duje Čop koji je kao i Petković krenuo s pogocima.

U opciji s dva napadača ispred Ivanušeca bi mogli biti Petković i Oršić. O tome u kojem će rasporedu igrati i koje će figure postaviti na travnjaku u Genku u četvrtak u drugoj utakmici skupine Europske lige, ovisi i o stanju kapetana Arijana Ademija. On nije na sto posto stoga Krznar mora odvagnuti koliko može i na koju će ga poziciju postaviti. Kad je on bio polušpica protiv West Hama, nije nam se nimalo svidjela Dinamova igra. Plavima to nije donijelo ništa dobroga, a izgubili su u srcu igrališta Ademijevu agresiju, trku i mudrost. Stoga vjerujemo da Krznar neće igrati na tu kartu. No o tome koliko će moći Ademi ovisi još puno toga, ne samo raspored igrača u tom ofenzivnom dijelu.

Ne bude li baš u optimalnom stanju, umjesto Ademija bi u sredinu mogao Franjić, a bude li kapetan spreman, onda bi Franjić trebao biti lijevi stoper uz Lauritsena i Theophilea, ako ne bude tako, onda se može očekivati da će Franjić uz Mišića na zadnjeg veznog, a na desnog stopera Šutalo. Oko te zadnje linije i cijele defenzivne igre Krznar mora biti pažljiv, ne samo u odabiru igrača, nego treba naći način kako se braniti od dvometraša, nigerijskog napadača Paula Onuachua, najboljeg igrača Genka koji neprestano zabija pogotke.

Theophile, Lauritsen i tko god bude treći morat će dobro paziti na njega, ali i defenzivna vezna linija trebala bi spriječiti prolaz lopte do njega, to bi bilo idealno rješenje da se Nigerijca zaustavi. A opet, ne smiju se zaboraviti ni Genkovi bokovi koji su odlični, brzi tako da će i bočni igrači plavih, od njih četvorice koji će biti unutra, morati dobro zatvarati.

Samo da Theophile ne ‘kiksa’

U sredini će svakako biti četvorica, uz Ademija kojeg ipak očekujemo u startnoj postavi i Mišića koji će biti u središnjici, na desnoj strani trebao bi zaigrati Ristovski, a za lijevu postoje dvojbe. Bude li Dinamo u rasporedu 3-4-2-1, onda će lijevu stranu držati Oršić, ode li Oršić u špicu, tu će biti Franjić. Nije nemoguće ni da se Krznar vrati na igru s četiri igrača u zadnjoj liniji, tada bi se Ristovski povukao na beka. Opcija je jako puno, no jučer je Krznar radio sa svojim igračima na tome.

Kako god posložio svoje figure, Krznar mora inzistirati na koncentraciji. Ne smiju se događati greške kao što se znaju dogoditi Theophileu (posljednja protiv West Hama), kojoj se pridodao i Šutalo. Ne smiju u defenzivi plavi biti opušteni kao u Koprivnici. Istina je da su tamo slavili sa zasluženih 4:1, ali Slaven Belupo dobio je previše prilika i mogao lako zabiti još dva, tri pogotka. Najviše je prijetio visoki Ivan Krstanović, a Paul Onuachu opasniji je od napadača Belupa. Puno je mlađi i tehnički daleko jači pa takve prilike neće propustiti pretvoriti u pogotke, a onda će plavi teško do plijena koji žele uzeti u Belgiji kako bi se vratili u borbu za vrh skupine.

>> Poslušajte i spornu snimku na kojoj je navodno sudac Ivan Bebek

Ključne riječi

Komentara 4

FR
freeshooter
13:05 30.09.2021.

Kasni odlasci Majera i Jakića, su preveliki i teško nadoknadivi, ekipa je izgubila kormilo i motor, fali nam taj kreativni vezni, od sadašnjeg kadra jedino Tolić, no neznam zašto još uvijek nije u prvom planu, dok jedino Franjić može nadomjestiti agresiju Jakića u sredini, no zacementiran je na lijevom boku, tu su se dogodili poremećaji zbog kojih pati igra, nismo pravi, nemamu više tu protočnost, kombinatoriku i agresiju kroz napadački presing na protivnika, time smo izgubili tu sjajnu igru od prošle sezone, igru atomskog Dinama, no nadamo se povratku, ajmooo dečki, svi smo uz vas...ale ale dinamo ale...

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:16 30.09.2021.

Gavranović je opcija ako je još u HR 😄

DU
Deleted user
11:41 30.09.2021.

ako ne primimo gol mozda Krznar izvuce 0:0.......jer to je cilj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije