Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GADNA VREMENA...

Kakav udarac za Liverpool: Ne izbore li Europu gube čak 150 milijuna dolara!

25.02.2021.
u 20:00

OK, titula je došla nakon 30 godina čekanja, ali od niti jednog igrača nisam čuo: “Želim ponoviti ovo.” To je ključno – kazao je Keane

Liverpool je sjena šampionske momčadi koja je lani pregazila konkurenciju u Premier ligi. Samo sezonu nakon što je poslije 30 godina vratila titulu na Anfield Kloppova momčad nije konkurentna, od obrane naslova već su se oprostili, a ugrožen je i plasman u Ligu prvaka.

Liverpool je doživio težak slom, nakon 25 odigranih kola ima čak 33 bodova manje nego prošle sezone u istom razdoblju. U povijesti engleskog prvoligaškog nogometa niti jedna šampionska momčad nije imala takav bodovni pad u sezoni u kojoj je branila titulu. Posljednjih šest prvenstvenih utakmica na Anfieldu Liverpool ne zna za pobjedu, na mitskom terenu u nizu su od četiri uzastopna poraza. Burnley je na Anfieldu slavio prvi puta poslije 46 godina, Brighton je pobjedu dočekao nakon 37 godina... Nikad u eri Jürgena Kloppa Liverpool nije imao ovako malu bodovnu zalihu, svega 40 bodova, u ovoj fazi natjecanja. Manchester City je već odmakao na 19 bodova prednosti i tako “ubio” neizvjesnost u prvenstvu. Digao je i Klopp ruke od jurnjave za Guardiolinom momčadi.

Ozljede ih desetkovale

– Ne možemo smanjiti taj jaz. Ne razmišljamo o naslovu, nismo glupi – kazao je trener Liverpoola kojem slijedi borba za mjesto u Ligi prvaka, a u kojem se aktualni prvaci također nalaze u zaostatku. West Ham na četvrtom mjestu bježi pet bodova, a Chelsea na šestom tri boda. A istovremeno prijeti Everton koji dijeli šesto mjesto s Liverpoolom. Prema izračunima klub s Anfielda izgubit će čak 150 milijuna eura ostane li bez nastupa u Ligi prvaka iduće sezone.

Zašto su kola krenula nizbrdo, danas je predmet silnih analiza. Jesu li razlog silne ozljede, pogotovo obrambenih igrača, a izvan stroja su do konca sezone Virgil van Dijk, Joe Gomez i Joël Matip, a već neko vrijeme ne igraju ni Fabinho, Naby Keïta i Diogo Jota ili se šampionska generacija jednostavno “ispuhala”.

– Kada je Klopp došao u Liverpool, bila je to momčad za šesto ili sedmo mjesto u Premier ligi. U prvom prijelaznom roku doveo je Matipa, Wijnalduma i Manéa. To ih je odvelo u Ligu prvaka. U idućih 12 mjeseci klubu su se pridružili Salah, Van Dijk i Alisson. To im je dalo priliku da osvoje Ligu prvaka i titulu prvaka Engleske. Mislim da se sada Liverpool vratio u fazu u kojoj ti igrači trebaju dati očekivan poticaj klubu – smatra legenda Liverpoola Jamie Carragher.

Prema njemu problem je očiti zamor materijala.

– Tri godine su igrali bez stanke i neophodan im je mali predah, momčadi nedostaje svježina. Liverpool trenutačno izgleda fizički iscrpljen – dodao je.

Roy Keane doveo je, pak, u pitanje karakter momčadi. Liverpool je nazvao “lošim šampionima”.

– Kada osvojiš titulu, tvoj idući izazov je da to i ponoviš. Nisu me impresionirali u izjavama nakon osvojenog naslova prvaka, ni igrači ni menadžer. Kao da se nisu pitali što je idući korak, već su se jednostavno prepustili uživanju u osvojenom peharu. OK, titula je došla nakon 30 godina čekanja, ali od niti jednog igrača nisam čuo: “Želim ponoviti ovo.” To je ključno – kazao je Keane i usput obezvrijedio “rezervni plan” na Anfieldu.

– Govore kako će pokušati biti u top četiri… nakon osvajanja titule?! Njima je cilj top četiri? Ponašajte se kao šampioni! Vi ste nogometni klub Liverpool i ako ovako nastavite, opet ćete čekati titulu 30 godina – kazao je.

Kloppu sigurno nije lako.

– Toliko ljudi govori o tome i svi imaju svoje teorije pa je netko sigurno u pravu. Ako pogledate sve probleme koji nas prate od početka sezone, sve je to kombinacija raznih stvari koje su se dogodile. Građenje momčadi je kao građenje kuće, ako nešto nije dobro napravljeno, a vjetar zapuše, onda će se sve srušiti – kazao je Klopp koji se istovremeno nosio s obiteljskom dramom. Majka mu je umrla, a on zbog COVID protokola nije mogao otići u Njemačku na njezin sprovod.

Navijači podržali Kloppa

Navijači su mu u teškim trenucima iskazali potporu porukom na ulazu Anfielda.

– To je bilo lijepo, ali nije neophodno. Ne mislim da mi je u ovom trenutku potrebna posebna podrška... Naravno da sam pogođen stvarima koje se događaju oko mene, ali zaista nema razloga da se brinete – kazao je Klopp.

Kladionice su reagirale, Kloppu se nakon Joséa Mourinha daju najveće šanse za otkazom. Iako je nevjerojatno da bi se takvo što uistinu moglo i dogoditi. Nakon silne radosti i trofeja koje je donio na Anfield jedna sezona ispod očekivanja lako će se zaboraviti. Valjda...•

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
07:01 26.02.2021.

Lovren je dobar za Mesija , za Kanea u polufinalu , al eto nije dobar da bude zamijena u Liverpoolu , i eto gle cuda , pa sta ste mislili da takvi igraci rastu na drvetu i samo okolo pokupis stopera i ubacis u ekipu , doslovce su otjerali Lovrena a onda kad takvog igraca treba platit 20+ mil € i jos ga uigrat , problem prazne blagajne i zimskog roka , jos veci problem je sto su zombi od M. uniteda vratili u zivot i u ligu prvaka vjerojatno , ako LiV. ne ude u LP izgubit ce Manea a mozda i Salaha , a pitanje koji kapitalac zeli ici u klub koji ne igra LP , tako da ce visestruko izgubit u sljedecem prijelaznom roku , ako uopce budu imali novca za velike transfere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije