Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Kakav strašan vezni red! Kako bi Hrvatska trebala igrati na Euru?

Ivan Rakitić i Luka Modrić
Igor Kralj/PIXSELL
17.12.2015.
u 07:00

Ante Čačić u Francusku će voditi barem šest centralnih veznjaka, a te pozicije zauzete su za Rakitića, Modrića, Kovačića, Badelja, Brozovića i Pašalića. Rijetki imaju takve klase...

Hrvatska se počela pripremati za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Brojni navijači za odlazak na najveću europsku nogometnu smotru, a igrači za stvaranje novog reprezentativnog uspjeha kojeg svi priželjkujemo. Marljivo radi i stručni stožer koji već počinje skautirati suparnike (Turska, Češka i Španjolska) kako sljedećeg ljeta tu ne bi bilo nikakvih nepoznanica...

Ante Čačić za sada je uspješno odradio tri utakmice na reprezentativnoj klupi, Hrvatska je protiv Bugarske, Malte i Rusije bila na visokoj (željenoj) razini. U reprezentativno okruženje vratio se osmijeh, ponovo vlada prava pozitiva. Igrači su puni optimizma, svi se vesele novom nastupu na velikom natjecanju...

Hrvatska danas ima stvarno odličan igrački kadar, veliki broj naših reprezentativaca igra u velikoj formi. No, izbornika kockastih posebno raduju vrhunske predstave veznih igrača. Koji briljiraju u velikim europskim klubovima, piše Goal.

Ante Čačić nema mnogo dvojbi oko centralnih veznjaka, te su pozicije (s pravom) zauzete za Luku Modrića, Ivana Rakitića, Matea Kovačića, Milana Badelja, Marcela Brozovića i Marija Pašalića. Za šest kvalitetnih i modernih veznjaka koji igraju u velikim klubovima. I briljiraju u dresovima Real Madrida, Barcelone, Fiorentine, Intera i Monaca !

Odluči li Čačić na Europsko prvenstvo ipak povesti i sedmog centralnog veznjaka, tu će se bitka voditi između Ivana Močinića, Mije Caktaša i Domagoja Antolića. Također, neki od ovih pojedinaca upast će u reprezentativni kadar i u slučaju ozljede (nedaj Bože!) nekoga iz gornje šestorke.

No, Hrvatska će u Francuskoj biti opasna i preko krilnih pozicija, a za ta mjesta ravnopravno konkuriraju Marko Pjaca, Alen Halilović i Ivica Olić. Siguran je samo - Ivan Perišić , u posljednje vrijeme (još od Svjetskog prvenstva u Brazilu) najbolji igrač hrvatske reprezentacije.

Realno, malo se velikih europskih reprezentacija može pohvaliti ovakvom snagom i kvalitetom veznih igrača. Hrvatska je u tom dijelu moderna, atraktivna, svakako i iznadprosječna. Bar što se individualnih kvaliteta tiče...

Cijelu analizu pogledajte na portalu Goal.com.

>>Arsenal u siječnju dovodi dva hrvatska reprezentativca?!

Komentara 6

JU
jureknez26
07:18 17.12.2015.

ma to su novinari Hrvatski

FI
Fisherman
14:45 17.12.2015.

Koji vrag prizivate tog Pasalica pored zivog Corica i Halilovica?

LI
Lik123
15:27 17.12.2015.

Koje budalaštine. Na kraju bu trener kriv iako ima dvije svjetske klase u vezi i ponekad vrhunskog Mandžu, sve ostalo je u najboljem slučaju solidno, od golmana, preko kompletne obrane pa nadalje. Ova histerija i nerealna očekivanja služe samo tome da diskreditiraju Čačića, ničem drugom. Prolaz skupine nije nerealan, sve dalje je debeli bonus. Pa da je ne znam ko trener.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije