Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevska veza

Kakav Brozović! Kovačić i u repki mora u prvih 11

Mateo Kovačić, Luka Modrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.09.2015.
u 12:55

Štimac: Mateo savršeno odgovara Modriću i Rakitiću, odlično se razumiju

Prve startne minute Matea Kovačića u Real Madridu dobile su pozitivne ocjene. Nekima je Kovačićev transfer u Real bio poput senzacije, ali 21-godišnji vatreni u startu je opravdao prelazak u kraljevski klub.

Uživao na travnjaku

On i Luka Modrić u dvoboju protiv Athletic Bilbaoa prvi su se put zajedno našli u startnoj postavi Reala i odmah su pokazali kako se nadopunjuju. Hrvatski dvojac bio je uz bok Karimu Benzemi, glavnom autoru Realove pobjede.

– Odigrao je Kovačić jako dobro, on ima kvalitetu, drži dinamiku. Znam ga iz talijanske lige i znam što može ponuditi – pohvalno je o Kovačiću govorio Realov trener Rafa Benitez.

A Kovačić je uživao u svakom trenutku na travnjaku. Malo mu je nedostajalo da zabije prvijenac u dresu Reala, ali kako izgleda na terenu, i taj će gol uskoro doći. No, više od gola raduje kako se nametnuo, kako je izgledao... Davno smo napisali da smo, još kad ga je Igor Štimac "gurnuo" u reprezentaciju u onoj maksimirskoj pobjedi nad Srbijom, dobili još jednog velikog igrača. Kovačić iz mjeseca u mjesec to potvrđuje.

– Hvala treneru Benitezu na povjerenju. Uživam igrati u ovom društvu – kazao je Kovačić.

U velikim Kovačićevim trenucima pogledali smo prema "kockastom" dresu, prema Hrvatskoj. U kojoj je Kovačić kod bivšeg izbornika Nike Kovača bio u tretmanu "toplo-hladno". Davao mu je Kovač povjerenje, ali najčešće je to bilo kada ne bi bilo Modrića ili Rakitića, odnosno gurnuo bi ga negdje na stranu kako bi pronašao mjesto za svog ljubimca Marcela Brozovića. Istina je, Kovač je u svojoj zamisli na prvom mjestu, u veznoj liniji uz Modrića i Rakitića, imao Brozovića, a ne Kovačića. I premda je Interov veznjak važan kotač, nespojivo je danas zamisliti da Kovačić nema konce igre Hrvatske u svojim rukama.

Primjerice, lani na SP-u trojac Modrić, Rakitić i Kovačić zajedno je odigrao samo prvih sat vremena s Brazilom. Dotad je Hrvatska bila ravnopravan rival, imali smo 1:1. U kasnijem tijeku SP-a Kovačić je postao epizodist, kao i Hrvatska. Valjda Ante Čačić neće pogriješiti kao Kovač. Igor Štimac u prvih 11 Hrvatske Kovačića je postavio u najvažnijoj utakmici karijere, protiv Srbije. Trojac Rakitić, Modrić i Kovačić funkcionirao je besprijekorno.

Odličan proboj

– U noći uoči utakmice odlučio sam ga staviti u igru. Na treninzima se moglo osjetiti razumijevanje između njega, Modrića i Rakitića. Kovačić im savršeno odgovara, i Rakitić i Modrić u prvom su redu dodavači, a Kovačić je igrač koji ima čudesan dribling na 20-ak metara od protivničkih vrata. A takav proboj imaju rijetki igrači na svijetu. Njih trojica moraju biti zajedno, a prave stvari mogu dati na velikom natjecanju. Naime, izbornici uoči velikih natjecanja imaju prigodu za uigravanje – kazao je Štimac.

>>Evo kako će izgledati Čačićeva Hrvatska

Komentara 19

ZO
zoom
13:02 25.09.2015.

eto sad smo saznali da je štimac otkrio kovačića koji se valjda slučajno našao u dinamu? ali glavno da hajdukovim novinarima kovačić nije ništa valjao dok je bio u dinamu, kao što im nije valjao ni halilović, sammir itd. ii sve je njih mamić gurao iako nisu ništa valjali....ali čim su otišli iz dinama odjednom su otkrili da su zapravo odlični igrači...ili to postali tek skidanjem dinamovog dresa? dno dna!

Avatar cluesblues
cluesblues
15:47 25.09.2015.

dobro jutro marsicu, sad ti je kova "neizostavan", a kad ga je stico stavil u repku onda je bil mamicevac jer kao gura dinamovce…..medjutim kova nije badava u dinamu bil najveci talent u to vrijeme, velika steta da je pre rano prodan i k tome u krivi klub u kojem je izgubil skoro dvije godine razvoja...ali sad je na pravom mjestu i u pravoj ligi, trebalo bu mu malo vremena da do kraja proigra nakon stagniranja u interu, ali u realu ce napredovat brzim koracima…a uskoro bumo imali dva hrvata koji ce nosit barcu a s druge strane dva hrvata koji ce nosit real (od njih cetvorice 3 dinamovca)…pa valjda to nekaj govori kak se dela u dinamu - a uskoro stize nova generacija, coric je vec tu, knezevic i drustvo napreduju prema seniorima…dok je dinamove nogometne skole, nema straha za hrvatski nogomet...

ST
staromlad
17:05 25.09.2015.

Tužno je - vjerujem za sve ljubitelje nogometa i navijače - što imamo odličnu generaciju nogometaša, a najmanje se priča o nogometu; taktici, rasporedu na terenu, obrani, napadu, potezima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije