Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEJZBOLAŠI

Kadeti prvaci države, dvije pobjede seniora

Bejzbol, BK Karlovac
Kristina Štedul-Fabac
22.09.2009.
u 16:16

Nakon, za karlovačke kriterije, neuobičajeno lošeg prvog dijela sezone, s početkom jeseni dolaze puno bolje vijesti za karlovački bejzbol.

Iako je pozornost usmjerena prema seniorskoj momčadi, koja nakon odličnih igara karlovačkih prvotimaca u reprezentaciji ima probuđene ambicije za (barem) plasman u finale doigravanja za naslov prvaka države, ovaj put ipak treba prednost dati kadetima.

Pokazali mentalnu snagu
U Varaždinu je, naime, održan završni turnir za prvaka Hrvatske u kadetskoj konkurenciji, na kojem su mladi Karlovčani odmjerili snage sa suparnicima iz Sisak Storksa, splitske Nade i domaćina Vindije. Karlovačke nade pokazale su znanje, ali i mentalnu snagu i koncentraciju te, iako su u obje utakmice gubili, oba puta preokretali rezultat i tako postali prvaci Hrvatske za ovu sezonu.

U polufinalu su Karlovčani u utakmici punoj preokreta i uzbuđenja svladali Sisak Storkse 10:8, a još veći poduhvat napravili su u finalu. Domaća Vindija povela je sa 6:0, no kadeti Olimpije uzvratili su s čak 13 uzastopnih poena i uspješno održali prednost do kraja i konačnog rezultata 13:9.

Seniori su istodobno imali razmjerno lak posao protiv zadarskog Donata u četvrtfinalu doigravanja za naslov prvaka države.

U prvom susretu u Karlovcu, na kojem se ujedno od kluba na godinu dana oprostio Slobodan Gales koji se vraća na studij u Ameriku, igrači Olimpije bili su odlični u obrani, pomalo uspavani u napadu, no i to je bilo više nego dovoljno za laku pobjedu rezultatom 12:0.

Dominantni i u uzvratu
U uzvratnom je susretu u Zadru Donat pružio bolji otpor. Pobjednik nije dolazio u pitanje i Olimpija je s 12:4 izborila polufinale.

Suparnik Olimpije bit će momčad Zagreba, igra se na tri pobjede, s time da bi prednost u eventualnom petom susretu imali Zagrepčani. No Karlovčani su ipak puni optimizma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije