Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI PREPLAĆENI

Kada već Mamić dobro posluje, neka grad smanji davanja

Zdravko Mamić
Željko Hladika
20.10.2009.
u 19:03

Sto pedeset milijuna kuna je ova kuća zaradila u 2008. godini - slavodobitno je priopćio apsolutni Dinamov vladar Zdravko Mamić na skupštini kluba.

Bogatstvo iz prošlosti
Doista impresivan podatak u ova financijski teška vremena, no riječ je o prihodima od transfera Eduarda, Ćorluke, Modrića, Vukojevića... iz prošle godine. To je Mamićeva uspješnost, najveći dio poslovanja. Svi hrvatski klubovi žive gotovo isključivo od lokalnih zajednica i prodaje igrača, samo plavi žive mnogo bolje od ostalih. No, je li se uz taj novac mogao postići bolji rezultat od jeseni u Europskoj ligi? Možda, da je od tog novca Mamić znao kupiti bolje igrače, pa i trenera, koji bi možda odveo momčad do toliko sanjane Lige prvaka. U svakom slučaju, Mamić nogometaše bogovski plaća. Za primjer, Anderlecht nema niti jednog igrača koji vrijedi milijun eura, a kod Zdravka četvorica su u rasponu od 700 tisuća do milijuna. Za slabašni HNL i upitan uspjeh u utješnoj Europskoj ligi svakako previše. Iako, gotovo svi klubovi u Ligi prvaka, a i dva u skupini Europske lige (Ajax i Anderlecht) imaju veće proračune.

No, nije Mamić zadovoljan do kraja s radom stožera, s vremenom koje igrači i trener provode na stadionu.

– Tu su dva sata, odrade i odu, ne razmišljaju dovoljno o nogometu.

Da, ali za takvo što trebali bi im uvjeti. A u Maksimiru ih nema. Naime, nekad je pod južnom tribinom Dinamo mogao biti čak i u karanteni. No, danas je sve zapušteno, a Mamić ne želi od klupskog novca to urediti. Jer stadion je gradski, a ne zna se niti njegova sudbina, pa Mamić ne želi investirati. No, to je uz pomoć svog prijatelja Milana Bandića ipak mogao riješiti. Naime, grad Zagreb daje godišnje 40 milijuna kuna, od toga su 23 milijuna namjenska, a preostalih 17 je zapravo novac zagrebačkog Holdinga, i te kako izdašnog sponzora. Pa su Bandić i Mamić mogli pronaći rješenje za takvu investiciju.

Mamić se hvali velikim profitom, sljedeće godine bit će puno manji, jer više neće biti novca od bogatih transfera.

Zatvoriti pipu Holdinga

No, to hvalisanje je iritantno, jer sve to čitaju i slušaju hrvatski porezni obveznici, među kojima ima puno Dinamovih navijača, ali Zagreb je milijunski grad, a u njemu ima i puno navijača drugih klubova.

Pa neka lijepo Milan Bandić, kako je i najavljeno (dva milijuna kuna manje od spomenuta 23) još više zatvori pipu. Neka novac holdinga ne završava više u Maksimirskoj 128, nego neka se taj novac reprogramira, da se grade vrtići, dječja igrališta...

Ključne riječi

Komentara 6

DE
derin
19:15 20.10.2009.

Toliko novaca dinamu,a neki ljudi po ulicama spavaju.pametnome dosta.

PR
prečko
20:14 20.10.2009.

mene više zanima koliko je taj ponos dinama zgrnuo love?

SP
sky_per
20:34 20.10.2009.

e moj Herceg&Hrvatska Takvog Mamica ko sto je ovaj bili bi u Hajduku najsretniji i nebi mu psovali mater ko sto BBB to radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije