Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MÜNCHEN

Južnji zaustavio Čilića u finalu

Marin Čilić
Reuters
09.05.2010.
u 18:12

Ruski tenisač Mihail Južnij, petnaesti igrač na svijetu, osvojio je ATP turnir u Münchenu. U finalnom je ogledu pobijedio Hrvata Marina Čilića 6-3, 4-6, 6-4.

Mihail Južnji novi je pobjednik Munchena! Nakon što je u prethodna dva navrata gubio u finalima ovog turnira (2007. od Kohlschreibera, 2009. od Berdycha) za ruskog je tenisača treći pokušaj napokon bio sretan.

Nažalost, dogodilo se to protiv Marina Čilića u njegovom osmom ATP finalu, prvom koji je igrao na zemljanoj podlozi.
Ušao je Marin sporije u dvoboj, serijom promašaja odmah izgubio prva tri gema što je na kraju i odredilo ishod prvog seta makar je u devetom gemu imao dvije break-lopte. No, dobru igru s kraja te dionice uspio je "preseliti" je u nastavak meča. Poveo je sa 3:0, Južnji sve dostigao, da bi novim breakom u 10. gemu stigao do poravnanja u setovima. Bio je to ujedno i prvi set koji je njegov suparnik izgubio tijekom ovog tjedna.

U odlučujućem setu hrvatski je tenisač bio taj koji je više prijetio -i kada se činilo da ide prema pobjedi, u sedmom je gemu Marin nakon nekoliko pogrešaka izgubio svoj početni udarac, dao Rusu vjetar u leđa na putu prema njegovu šestom naslovu karijere - 6:3, 4:6, 6:4. I četvrtoj uzastopnoj pobjedi protiv Čilića.

 Inače, ovo je bio prvi put nakon 31 godine da su u finalu Munchena igrali prvi i drugi nositelj, posljednji se put takva sitaucija dogodila 1979. godine kada je Manuel Orantes pobijedio Wojteka Fibaka. I Čiliću i Južnjom je ovo bio treći finale u 2010. godini. Marinu ovom prvi poraz u trećem finalu, Južnjom pak prva pobjeda nakon što je u finalu Rotterdama izgubio od Soderlinga, a u Dubaiju od Đokovića. Marin se tako nije uspio pridružiti Željku Franuloviću koji jostaje jedini Hrvat koji je osvojio ovaj turnir - 1977. je u finalu pobijedio Paragvajca Peccija. Južnjom je za naslov pripao novčani iznos od 68.450 eura, dok je najboji hrvatski tenisač zaradio 35.980 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije