Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Moskva

Južnij u Moskvi okrenuo protiv Tipsarevića

Mihail Južnij
Reuters
25.10.2009.
u 17:02

Ruski tenisač Mihail Južnij, 30. igrač s ATP ljestvice, slavio je u rodnom gradu, na ATP turniru u Moskvi. Južnij je u finalu svladao Srbina Janka Tipsarevića 6-7(5), 6-0, 6-4.

Oba tenisača su lovila prvu ATP krunu ove godine, s tim da je Tipsarević, 46. na svijetu, mogao osvojiti i prvi ATP naslov u karijeri. No, nije uspio u takvoj nakani, već je Rus peti put u karijeri otišao do kraja.

Velika borba trajala je tek tijekom prvog seta koji se odlučivao u tie-breaku. Tu dionicu je dobio Tipsarević, ali uzvrat Južnija je uistinu bio gromovit. Dobio je osam gemova zaredom. Drugi set sa 6-0, a potom je u džep spremio i prva dva gema odlučujućeg seta.

Time su okončana sva nadanja Tipsarevića koji je na servis Južnija u trećem setu osvajao poene na kapaljku. Uzeo je, naime, četiri od 24 poena na početni udarac suparnika. Južnij je iskoristio tek sedmu meč loptu u meču.

Treba reći da su prije ovog finala Južnij i Tipsarević odigrali dva meča u karijeri i oba puta je slavio srpski tenisač.

ATP Moskva, finale:

Južnij (3) - Tipsarević (6) 6-7(5), 6-0, 6-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije