Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju s Kovačem:

Luka zlata vrijedi, ali pokazali smo da možemo protiv Talijana i bez njega

Luka Modrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.06.2015.
u 10:00

'Zaboravite sve što je bilo u Milanu, sad će nam biti teže.'

Prije točno godinu dana, Niko Kovač i reprezentativci sletjeli su u brazilski Salvador i počeli pripreme za susret s peterostrukim svjetskim prvakom na otvorenju Svjetskog prvenstva.

Točno godinu dana nakon Brazila, Niko Kovač ponovno je u fazi priprema za svjetske prvake, ovaj put četverostruke. Predjelo je, doduše, sićušni Gibraltar (nedjelja, 18 sati), a onda glavno jelo – Talijani.

Ima li ozlijeđenih?, pitamo izbornika Kovača nakon njegova predavanja o kondicijskoj pripremi pred 200-tinjak slušatelja na igralištu NK Sesveta.

Lovren, na žalost, zbog tegoba s potrbušnicom neće moći sudjelovati u nadolazećim akcijama pa smo pozvali Marka Leškovića iz Rijeke – ističe Kovač.

Ivan se i odmarao

Strahujete li za Rakitića, za njegovo fizičko i psihičko stanje nakon Berlina?

– Ne. Raketa je jedan od naših najspremnijih igrača. Odigrao je puno utakmica za Barcelonu, ali ne sve, imao se prilike i odmarati. Bit će Raketa dobar, neće biti ni u kakvom zaostatku za suigračima u reprezentaciji.

Pogled prema berlinskom finalu?

– Obje momčadi mogu osvojiti treći trofej sezone, favorit je Barcelona, zato što naprijed ima trojac kakvoga nema nitko na svijetu. Juventus je nezgodan, dobro se brani, tražit će priliku u kontrama. Sjetite se kako je izbacio Real. Tko zna, možda njegov defenzivni blok, tzv. beton, nađe rješenje i za Suareza, Messija i Neymara. Premda će to biti jako teško...

Messi je i za vas najbolji svih vremena?

– To sam uvijek govorio.

Ali niste glasovali za njega za Zlatnu loptu, nego za Lahma?

Leo na prirodnom mjestu

– Zato što Messi na SP-u u Brazilu nije bio taj. Sada se vratio na svoju najprirodniju poziciju, desno krilo, s kojega može ulaziti u sredinu i rješavati utakmice. Razgovarao sam u Londonu s argentinskim izbornikom Martinom, i on mi je to potvrdio za Messija. To što on donosi s desnog krila zaista je neobranjivo.

Bili ste ljutiti na Real zbog Modrićeva stanja radi kojega ne može igrati protiv Talijana?

– Nisam bio ljutit, nego tužan jer Luka ne može igrati protiv Italije. Luka nam zlata vrijedi, ali priroda je takva, liječenje zahtijeva šest tjedana. Modrić će na utakmici protiv Italije biti u Splitu, samo ne u dresu, a tješi me da smo i bez njega protiv Talijana vrlo dobro igrali 60 minuta.

Naša prednost bit će i iscrpljenost Talijana, njihovih pet-šest igrača bit će u vatri ove subote u Juventusu.

– To su obrambeni igrači, vratar, te Pirlo i Marchisio. Sve iskusni igrači koji će sigurno biti spremni i za nas.

Naša je prednost i to što smo Talijane u Milanu nadigrali?

– To je prošlost, fokusiran sam na ovo što nas čeka. Talijani su u prvoj utakmici bili iznenađeni našim stilom, sada to više neće biti, pa će nam stoga biti i teže.

Kritizirali ste reprezentativce nakon petice protiv Norvežana.

– I bio sam u pravu. Ako Bayern pobijedi Porto sa 6:1, a Guardiola kaže da Bayern može igrati još bolje, onda mogu i ja reći nakon Norveške da možemo bolje, jer sigurno možemo.

>> Cantona nahvalio Modrića i Hrvatsku: Ima vas kao pola Pariza, a jači ste od Francuza

>> Antonio Conte objavio na koje igrače računa za utakmicu s Hrvatskom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije