Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošao u četvrtfinale

Juventus na krilima Carlosa Teveza razbio Borussiju i nastavio tradiciju

Borussia - Juventus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
18.03.2015.
u 22:36

Borussia je još jednom razočarala svoje navijače u ovoj sezoni. U prvenstvu je izuzetno loša, a sada je ispala iz Europe

Nogometaši Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. U uzvratu protiv Borussije Dortmund vodeća momčad talijanske lige nije imala previše problema, slavila je sa 3:0.

Za njih je utakmica sjajno počela, već u trećoj minuti Carlos Tevez zabio je za vodstvo gostiju. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora i sjajnim udarcem 'rasparao' mrežu. Iako je postignut jako brzo, ovo nije bio najbrži pogodak koji je 'stara dama' zabila u Ligi prvaka. Najbrže je mrežu zatresao legendarni Del Piero koji je 1997. godine protiv Manchester Uniteda zabio već u prvoj minuti.

Do kraja prvog dijela nismo gledali nešto posebno, tek pred kraj se domaća momčad malo konsolidirala, ali nije bilo velikih prilika. Nastavak susreta krenuo je velikom prilikom gostiju, Tevez je sjajno prošao i izbacio Moratu u veliku priliku, ali Weidenfeller mu je obranio. No, ova kombinacija koja nije prošla tada, prošla je 20 minuta kasnije kada je Tevez nesebično dodao Morati koji je već tada riješio pitanje pobjednika. Deset minuta prije kraja Tevez je svojim drugim pogotkom na utakmici potvrdio status igrača utakmice i prolaz svoje momčadi.

Juve je tako nastavio nekoliko tradicija. Prvo, i dalje je neporažen u Dortmundu. Štoviše, igrao je tamo četiri puta i svaki puta pobijedio. Uz to, u susretima na izbacivanje s njemačkim klubovi ima iznimno pozitivnu statistiku. U 16 ogleda čak je 13 puta prošao dalje, a zanimljivo je da baš nikada u Europi nije ispao kada je prvu utakmicu kod kuće pobijedio sa 2:1.

Borussia je, pak, još jednom razočarala svoje navijače u ovoj sezoni. U prvenstvu je izuzetno loša, a sada je ispala iz Europe. A danas je po drugi puta u posljednjih 20 domaćih utakmica Lige prvaka ostala bez postignutog pogotka.

Sada se okreće nastavku prvenstva, a Juventus čeka ždrijeb četvrtfinala koji će se održati u petak.

>>Ivan Rakitić zabio sjajnim lob udarcem odveo Barcu u četvrtfinale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije