Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Jusup: Marko Popović ne skriva se kad je važno

Marko Popović
AFP
28.12.2010.
u 14:15

- Kad sam došao po četvrti put u ovaj klub, zatekao sam mlađe uzraste u lošem stanju. Počelo se zapošljavati po vezi

U četvrtom mandatu na klupi Zadra, Danijel Jusup brodi između Scila i Haridba. Svoju je momčad provukao u drugi krug Eurochallengea, no u Višnjiku mu se u NLB ligi događaju porazi (Radnički, Široki).

– Trenerska pozicija u Zadru nikad nije stabilna, pogotovo kada je toliko puno mladih. Doveli smo tog mladog Ramljaka, a imamo i niz mladih igrača koji dosta igraju, Batur, Marčinković i Bilan. To je čak i malo riskantno. Ja bih doveo još jednog dobrog igrača da osiguramo ostanak u NLB ligi. Samo da sačuvamo živu glavu, već dogodine bi se osjetilo to što smo dali priliku mladima.

U izboru košarkaša godine Jupe se odlučio za Popa.

– Marko Popović u reprezentaciji uvijek iz drugog plana dođe do prvog. Odgovara mi njegov karakter. Preuzima odgovornost kada je najteže, ne bježi od nje.

I na drugome mjestu je Marko, ali Tomas.

– Tomas je imao dobru klupsku sezonu s Cibonom, a da je jedan od boljih europskih defenzivaca u vanjskoj liniji u Europi potvrdio je na SP-u u igri protiv Srbije kada je ukrotio Teodosića.

Kod Roka Ukića se Jusupu sviđa njegova želja za košarkom i rezultatima.

– Roko je odmak od razigravačke klasike. Nije igrač tranzicije, više voli pozicijsku igru. Igrač je kontakta, pozitivan je, psihički staložen.

Mladi cibos Bojan Bogdanović je i kod trenera Zadra zaradio bodove.

– Bojan je osvježenje, novi klasni igrač. Kad se digne na šut imate osjećaj da će svaka ući. Nije kreator, ali napadački može puno.

Jusup je bod dodijelio prošlom laureatu Anti Tomiću.

– Bitan je igrač velikog kluba i to zaslužuje.

Komentara 1

Avatar Kralj meraka
Kralj meraka
14:19 28.12.2010.

Daniel Jusup?? Grobar Zadarske košarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije