Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvat na čizmi

Jurić otkrio zbog čega Talijani moraju mijenjati stil igre i zašto Brozoviću neće biti lako u Interu

Ivan Jurić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
11.06.2015.
u 21:37

Mateo Kovačić: U Interu je igrao na 'refule', oscilirao je od briljantnoga do lošega u istoj utakmici. No, njegov dolazak u Inter nije bio pogreška.

U talijanskoj B ligi od sljedeće sezone igrat će se hrvatski trenerski derbi – Nenad Bjelica sa Spezijom protiv Ivana Jurića s Crotoneom. Obojica trenera bivši su hrvatski reprezentativci, obojica stručnjaci za talijanski nogomet.

Ivan Jurić (40) čak je devet sezona proveo na Čizmi kao igrač. Osam sezona u Crotoneu, jednu u Genoi, iz koje je 2009. godine prvi put došao igrati za vatrene. Bilićev poziv izazvao je dosta kontroverzi, čak je i skromni Jurić tada priznao da ga je izbornik – iznenadio.

– Moja je mana ili vrlina, kako hoćete, to što sam iskren. No, što god sam ja tada rekao, ne može promijeniti činjenicu da sam u tom društvu uživao. Odmah sam uočio da se radi o grupi sjajnih momaka, Srna, Modrić, Ćorluka, Rakitić..., u čijem se okruženju ni u jednom trenutku nisam osjećao kao stranac – kaže Ivan Jurić.

Jesu li Talijani danas opasniji nego prošloga studenoga u Milanu? Poljudsko ozračje bit će im vjetar u leđa.

Ne pribojavam se

– Talijani su u padu, bez obzira na Juventusovo finale Lige prvaka i njihova dva polufinalista u Europskoj ligi. Uspoređujući reprezentacije, uvijek se sjetim onoga što sam vidio u Milanu, a to je velika razlika u kvaliteti u našu korist. Zato se ne pribojavam da bi u Splitu moglo biti drukčije – nastavlja Jurić.

Ni ovaj put nećemo imati Modrića, s tom razlikom da smo se sada na to pripremili, dok nas je u Milanu šokirala njegova ozljeda.

– Prije tri ili četiri godine rekao bih vam da je to ozbiljan problem za našu reprezentaciju, a danas nemamo razloga biti zabrinuti, koliko god Luka bio značajan. Imamo Brozovića, Kovačića i Rakitića, čije su dionice u Milanu bile besprijekorne.

Bili ste pomoćni trener Intera. Kako ste doživjeli Kovačićeve izvedbe?

– Kovačić je igrao na 'refule', znalo mu se dogoditi da u istoj utakmici luta od fantastičnog do lošega. No, ne bih se složio da je Kovačić pogriješio što je odabrao Inter. Talijanski nogomet izuzetno je zahtjevan u taktičkom smislu, u njega se nije lako uklopiti, a Kovačić je to uspio i naučio mnogo taktičkih stvari. Ako i bude otišao, otići će s puno više znanja nego kad je došao – ističe Jurić.

Conte sjajan klupski trener

Brozovićev udio u Interu?

– Imao je dobre i manje dobre trenutke. Mancini želi stvoriti jaku momčad ovoga ljeta i Brozoviću neće biti lako izboriti se za poziciju.

Gdje su Talijani najjači?

– Imaju dosta problema, na primjer više nemaju jake napadače kao nekada. Prisiljeni su zbog toga mijenjati stil igre, što nije lako Conteu, jer on je ipak vrhunski trener za klub.

U reprezentaciji nema vremena toliko raditi s momčadi, što mu otežava posao. U igri Talijana sve se vrti oko Verrattija, on je njihov Modrić, dok je Pirlo i u 36. godini strašan igrač. Izvrsno izvodi prekide, ima sjajnu dugu loptu...

Nešto poput Ivana Rakitića?

– Rakitić je kompletniji jer ima i fazu obrane – zaključio je.

>>Buffon: Rakitiću ću čestitati na golu što ga je zabio u Berlinu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije