Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBITIRAO REMIJEM

Njemački trener zabranio suprugama i djevojkama igrača ulazak u trening-kamp Liverpoola

Klopp
Foto: Reuters
1/6
18.10.2015.
u 11:53

Novi trener Liverpoola, drugi Nijemac u povijesti engleske Premijerne lige, debitirao remijem (0:0) kod Spursa Kloppu veliki bod: Tu sam samo tri dana, a mi smo već bili briljantni!

Novi trener Liverpoola, temperamentni Nijemac Jürgen Klopp (48), remijem je debitirao na klupi, bodom kod vrlo negostoljubivoga domaćina Tottenhama (0:0).

U toj reviji Belgijaca na White Hart Laneu (ukupno šestorica, četvorica u dresu Tottenhama) najazapaženiji akteri bili su vratari, Mignolet i Lloris s nekoliko fantastičnih obrana.

Origi za malo neprecizan

Redsi su pod Kloppom djelovali sigurno, samouvjereno, čvrsto i odlučno, a bili su i bliži pobjedi jer su u prvom poluvremenu pogodili gredu. Origijev šut Klopp je već vidio u mreži, ali nedostajalo je nekoliko centimetara.

- Remi nije loš znak jer nisam imao ogromna očekivanja nakon što sam ovdje tri dana. Tottenham je vrlo, vrlo jak, bilo je teško, i zato sam zadovoljan. Dobro smo počeli utakmicu, ali problem je bio što kad smo imali loptu nismo bili dovoljno mirni. Bili smo grozničavi možda, nisam siguran. Nešto tako - kazao je Klopp i dodao:

- Origi je pogodio vratnicu, u nekim smo situacijama mogli bolje reagirati, ali nakon samo tri dana bili smo briljantni!

Ako već nisu bili efikasni, Klopp je Redse barem natjerao da više - trče. Tako je izmjereno kako su igrači Liverpoola napravili čak pedeset sprinteva više od suparnika (614-564), i tako postali prva momčad koja je ove sezone imala veću 'kilometražu' na travnjaku od maratonaca iz Pocchetinovoga Tottenhama.

Klopp je, naravno, remijem u Londonu i te kako zadovoljan jer bio bez čak sedmorice igrača: Hendersona, Lovrena, Ingsa, Gomeza, Firmina, Bentekea i najboljega strijelca Sturridgea.

Zanimljivu situaciju na klupi redsa vidjeli smo u završnici utakmice kada je Klopp na teren odlučio poslati 19-godišnjega Engleza Jordona Ibea. Mladić je imao malo dulju pripremu za ulazak na travnjak, pa ga je trener upitao: 'Idemo Ibe, želiš li igrati ili ne?'.

Inače, uvertira Kloppovoj premijeri bila je odluka da supruge i djevojke igrača Liverpoola više neće smjeti dolaziti u njihov trening-kamp u Melwoodu. Nijemac želi da njegovi igrači, barem dok su u svojoj bazi, budu potpuno posvećeni nogometu.

Tipično njemački pristup, kakav je imao i prvi njihov menadžer u Premijernoj ligi, Felix Magath zvani 'Diktator'. No, njegove metode u Fulhamu nisu pale na plodno tlo jer je londonski klub u ljeto 2014. godine ispao u drugu ligu.

Slijede Rusi na Anfieldu

Liverpool zahvaljujući bivšemu šefu Brendanu Rodgersu ima samo 13 bodova iz devet utakmica i čuči u sredini ljestvice. Kloppu sad slijede čak tri domaće utakmice zaredom: s ruskim Rubinom iz Kazanja u Europskoj ligi, te Southamptonom i Bournemouthom u prvenstvu, a 31. listopada slijedi okršaj s Chelseajem i Mourinhom na Stamford Bridgeu.

Do tada će se se oporaviti i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

>> Jürgen Klopp sretno i spretno izbjegao poraz u debiju na klupi Liverpoola

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije