Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
briljantni kovačić

Jurčić: U Interu je na pravoj poziciji, nije krilo

Soccer - UEFA Europa League - Round of 16 - Second Leg - Inter Milan v Tottenham Hotspur - Stadio Giuseppe MeazzaInter Milan's Mateo Kovacic (left) and Tottenham Hotspur's Mousa Dembele battle for the ballNick Potts Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
16.09.2014.
u 13:45

U Dinamu: 
Pokušao sam s njim uz crtu, no nije se snalazio pa sam ga vratio, kaže Jurčić

Dvije asistencije, jedna započeta akcija za pogodak, da bi i sam zabio gol, samo je dio učinka Matea Kovačića za Inter u 7:0 pobjedi nad Sassuolom. Trener Mazzari povukao ga je nakon sat vremena, a otišao je s terena ispraćen ovacijama cijelog San Sira.

I mediji su oduševljeni, u Gazzeti je najveću ocjenu (8) dobio trostruki strijelac Icardi, a Kovačić je drugi sa 7,5. U Corriere della Sera obojica su dobila osmice. Dobro je ocijenjen i trener Intera zbog nove postave, pogotovu veznih igrača.

Sad ulazi u 16 metara

- Zadnje dvije utakmice prošlog prvenstva igrali smo tako s Hernanesom i Kovačićem, nije to ništa novo. Kovačić je shvatio što treba raditi, da vezni igrači moraju pritiskati suparnika. Znatno je poboljšao defenzivu, sudjelovao u presingu. Iako je bio u reprezentaciji, vratio se na pravi način - kazao je Mazzari.

No, Kovačiću je našao baš idealnu poziciju.

- Za njega nema bolje pozicije, Inter je igrao u formaciji 3-5-2, s dvojicom bočnih igrača vrlo visoko, a trojica veznih postavljena su bila u slovo V. Na dnu tog slova V bio je klasični zadnji vezni, a na vrhu Hernanes desno, te Mateo lijevo. Na tome mjestu igrao je kod mene u Dinamu, on i Sammir bili su prednji vezni igrači. No, Kovačić u zadnje vrijeme bolje i više ulazi u suparnički šesnaesterac. To naši ofenzivni vezni igrači baš ne čine - kazao je Krunoslav Jurčić koji je uvodio Kovačića u seniorski nogomet i od kojeg je i otišao u Inter.

U nedjelju je Kovačić igrao potpuno drukčije nego u utakmici reprezentacije protiv Malte, zašto ne igra tako dobro i za Hrvatsku? Zato što je bio uz liniju?

- Kova ne trpi liniju, mora stalno biti u kontaktu s loptom, stalno u igri, a ne ostati 10-15 minuta bez lopte. Pokušao sam u Dinamu s Kovačićem na bočnoj poziciji, no brzo sam shvatio da mu to ne odgovara i odustao sam. Stoga, ne bi trebalo s njim eksperimentirati. Najbolji je na toj poziciji na kojoj sad igra u Interu. Nije on ni za zadnjeg veznog, ovo mu je najbolja pozicija. Licem je okrenut prema golu poludijagonalno i iz te pozicije ima sjajna rješenja. Može predriblati nekoliko igrača, razigrati s nekim, asistirati kao što je to radio u utakmici sa Sassuolom, a i ući u 16 metara i biti opasan - zaključio je Jurčić.

Odbili 28 milijuna eura

Navijači Intera zaljubili su se u njega, mediji ga dižu u nebo te hvale i Mazzarija koji je Kovačića dosad tesao s defenzivnim zadacima, a sad ga je poslao da pokaže svoj napadački arsenal. I ne čudi što ga Inter ne želi prodati, što je odbio Real, Barcelonu i 28 milijuna eura od Borussije (D). Nadamo se da je i izbornik gledao nedjeljnu predstavu Matea Kovačića i vidio što može ako je na pravoj poziciji.

>>Trener Intera i medji hvale Kovačića: Nevjerojatno raste!

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
15:15 16.09.2014.

Super sam kaj su i Modrić i Rakitić najbolji kad su u sredini i isto kad su okrenuti prema naprijed !!! Svevstručnjak do stručnjaka koji sve vide al nit jedan do sad ni ponudil rješenje kak uklopit njih trojicu - nit jedan nazad, nit jedan na strani...tak bi i ja mogel bit stručnjak.

SP
spirajzlin
15:01 16.09.2014.

izbornik je rekao da ne gleda tv i ne prati štampu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije