Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ SA ''SESTROM''

Jurčić: Protiv Lokosa igra momčad za Gerland

krunoslav jurčić
Goran Stanzl/Pixsell
22.09.2011.
u 14:13

– Ne bih ih podcjenjivao, osim Dinama, Lokomotiva igra najljepši nogomet u ligi – kaže plavi strateg.

Lokomotiva je bratski, sestrinski klub Dinama, čak i travnjak i uredske prostorije dijele u Maksimiru. No, bodove dosad nisu bratski dijelili, Dinamo je uzimao sve, iako baš i nije bio uvjerljiv.

– Nije ovo obična utakmica jer igramo baš s Lokomotivom, prvo zato što je puno naših igrača tamo, a koji misle da bi već sad trebali igrati u Dinamu, drugo, ja sam proveo dva prekrasna mjeseca u Lokomotivi, upoznao sjajne dečke, željne učenja, a treće, Lokomotivu vode moji prijatelji Tot, Jurić i Sopić – objasnio je Jurčić kojeg zadovoljava oporavak, čak i onih igrača koji dugo nisu bili u kadru (Alispahić, Bišćan, Ademi).

Jurčić je najavio promjene u momčadi, odnosno povratak na udarni sastav.

– Sad će više igrati oni koje smo odmarali, moramo vraćati većinu igrača koji će igrati protiv Lyona.

S obzirom da ste "gosti" kod bratskog kluba, kakvu utakmicu očekujete?

– Neugodno je igrati takve utakmice, pogotovo trener. Vodio sam dvije utakmice protiv Lokomotive i bile su teške i neizvjesne. I kao trener Lokomotive vidio sam s koliko želje i volje dečki ulaze u utakmicu protiv Dinama. Žele se dokazati, pokazati da su za Dinamo. A Dinamo je u takvim utakmica možda nedovoljno "našpanan". No, gledajući po atmosferi na treninzima, nema šanse da budemo opušteni.

Može li netko od njih u Dinamo?

– Pratimo nekoliko igrača, odmah mi pada na pamet Antolić, pa Brozović, potom Pivarić koji je tip beka koji mi se sviđa, napredovao je defenzivno, pa Komorski, Frane Mlinar, Poljak je igrač kojeg treba svaka momčad. To su dečki koji samo trebaju sazrijevati.

Može se ponoviti Varaždin s golijadom ili ćete stisnuti kočnicu nakon četiri, pet, golova?

– Ne bih ih podcjenjivao, osim Dinama, Lokomotiva igra najljepši nogomet u ligi. Važno je da su se treneri za to opredijelili, tako se igrači razvijaju. Možda taj nogomet ne daje uvijek rezultate, ali je izvanredan za razvoj.

Je li Lokomotiva proba za Lyon?

– Je, odmarali smo desetak dana neke igrače, sad je optimalno da počnu igrati, poslužit će nam ta utakmica u pripremi za Lyon.  

Hoće li igrati Kovačić?

– U najbližim je kombinacijama za Lyon, danas će vjerojatno početi.

Tada se priča okrenula prema Ligi prvaka, posrtanju Reala i Lyona.  

– Gledao sam malo Real i Lyon. Zanimljivo, ne pripisujem si veliku zaslugu, gledao sam momčadi koje su s Realom igrale prije nas, svi su se branili, a sad su Levante i Racing igrali drukčiji nogomet, čvrsto, visoko su napadali i takva igra ne odgovara Realu. Te velike momčadi imaju utakmica i treneri rade rotacije. Mi imamo sreću da nam to ne utječe na rezultat, a Real je sad odmarao neke igrače, pa i Lyon i to nosi probleme jer su im lige jače.

Igrači Reala navodno su ustali protiv Mourinha da bi štitili Khediru. No, plavi trener ne vjeruje u te priče...

– Ma ne, Mourinho ne dozvoljava takve stvari, u takvim klubovima nema socijale, radiš svoj posao, neće netko potrošiti svoj status da bi branio Kheridu. Lijepe su to priče, ali bez osnove.

Sad je i Lyon izgubio vrh tablice.

– S igračima ne želim pričati o Lyonu dok ne riješimo Lokomotivu. Lyon je godinama u završnici LP-a, momčad je koja ima strašnu moć u brzini, potenciji, igra specifičan nogomet na kontre i polukontre. No, jedini je moj zahtjev tamo muški odigrati, pokazati da Dinamo zaslužuje LP. Bez obzira na snagu suparnika možemo igrati dobar nogomet.

Je li vam sad krivo zbog poraza od Reala koji gubi bodove?

– Tada nije bio ranjiv, prije nas je odigrao dvije utakmice i zabio deset golova. Svi studiraju Real, pokušavaju naći rješenje protiv njih. Te velike momčadi moraju razmišljati kako držati i dizati formu sve do petog mjeseca. Vidjet ćete da Lyon ima problema, ali stalno i raste. Oni će svi kasnije doći u formu. Sigurno Real nije planirao izgubiti pet bodova u dvije utakmice, ali forma će i njima rasti prema kraju sezone.

Komentara 6

SE
serđo
14:31 22.09.2011.

gnk dilamo

MA
mastif
17:40 22.09.2011.

nikad nisam bio u gardelandu

OB
-obrisani-
20:30 22.09.2011.

To što je Real Madrid u krizi maloj Dinamu nije od koristi jer sad svi vide da se može protiv njih,Ajax će ih sigurno napasti a on je dva put bolji od Dinama i 5 puta od Levantea i Racinga.UU Dinamovom je interesu da Real samlje sve pred sobom jer Dinamo će se naći u velikim problemima ako ajax izvuće bod ili nedaj bože pobjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije