Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIUSZ JURASIK

Jurasik: Bit će Poljaka u Areni, za njih ćemo pobijediti

29.01.2009.
u 18:06

Nakon ludog raspleta u Zadru i ulaska u polufinale Svjetskog prvenstva, Poljaci više nemaju što izgubiti. Najavljuju da će igrati opušteno, motivirano i da ih 15 tisuća gledatelja ne može prestrašiti.

Pekinški junak kod kuće
Mariusz Jurasik je igrao posljednju utakmicu protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama u Pekingu kad su Poljaci pobijedili s 27:24. Ta pobjeda je i sada zalog optimizma Poljacima koji su već prije dvije godine bili u finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

- Zagrebačka arena je ogromna, čudesna. Ali viđali smo već takve u Njemačkoj i ona nas neće impresionirati - poručuje Jurasik, koji je uvjeren da će i Poljska imati potporu u Areni.

- Bit će 15 tisuća navijača protiv nas, ali vjerujem da će se i dio naših uspjeti probiti u Arenu i da ćemo za njih pobijediti Hrvate!

Ipak, novinar varšavskog lista Gazeta Wyborcza Michal Szadkowski kaže da ne očekuju brojne poljske navijače u Areni, ali da bi ih petstotinjak moglo doći u Zagreb u potrazi za ulaznicama.

U prisjećanju na posljednji susret i pobjedu nad Hrvatskom u kolovozu u Pekingu Poljaci su se prisjetili junaka tog trijumfa, vratara Marcina Wicharyja, koji zbog ozljede sjedi kod kuće i na TV-u će gledati polufinale iz Arene.

- Ako smo uspjeli napraviti ono čudo protiv Norveške i pobijediti nakon što smo gubili s dva pogotka razlike u posljednje dvije minute, onda je sve moguće. Pa i zlatna medalja!

Rukometni Jordan
Poljaci ne mogu računati ni na najveću zvijezdu Grzegorza Tkaczyka koji se oprostio od reprezentacije. A najveći prostor poljski su mediji uoči utakmice posvetili, naravno, Ivanu Baliću, opisujući ga kao rukometnog Jordana, rokera s tetovažama, koji puši prije i nakon utakmice i kojega su Španjolci prozvali čudom.

- Ako Balić bude imao svoju večer, šanse za finale mnogo su nam manje - pišu Poljaci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije